Интересни теми за разговор, с които ще направите срещата си по-приятна


Интересни теми за разговор, с които ще направите срещата си по-приятна
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали това е първата ви среща или вече десета, нещата винаги могат да се провалят, ако не знаете за какво да разговаряте.  Особено в ранните стадии на запознанствата, трудно избираме правилните теми, с които да направим срещата си по-приятна.

Ако поддържането на интереса на партньора за вас е невъзможно, имаме няколко предложения, които ще направят разговора ви по-интересен и приятен.

Покажете ентусиазъм

Един дълъг разговор може да доведе вашата среща доста далеч. Но един наистина завладяващ разговор обикновено включва отворен израз и много контакт с очите, както и да покажете, че сте добър слушател и ви пука за другия човек.

 "Химия е нещо, което всеки желае, но не винаги се случва на първа среща“, казват психолози. "Важното е да говорим не само с гласа си, но с цялото тяло. Усмихвайте се, гледайте събеседника в очите. Така ще разберете дали нещата могат да станат по-сериозни или няма как.“

Точно както когато показвате ентусиазъм, толкова прости неща, като кимането и усмихването, могат да позволят всеки разговор да стане по-интересен  и по-приятен (и да избегнем неловки ситуации.)

Най-хубавите срещи се получават, когато двамата партньори са отпуснати, чувстват се добре и знаят, че човека срещу тях наистина ги слуша. Ето затова да покажеш ентусиазъм и да си внимателен към другия е толкова важно за една среща. Така че отпуснете се, говорете за забавни неща, а когато партньорът ви желае да ви сподели нещо, изслушайте го много добре.  Това ще му направи страхотно впечатление и със сигурност това няма да е последната ви среща.

Споделяне на разкази за пътуванията

Няма значение дали сте посетили седемте континента или никога не сте напуснали страната – пътуването е нещо, което всеки може да обсъди с друг човек, независимо от собствения си опит. За да е по-интересно, може да попитате човек, с когото се срещате коя е туристическата дестинация, която винаги е мечтал да посети.

 Ако отговорът го затрудни, попитайте го къде е бил през последната си ваканция. Всеки има история за пътуване в живота си, която иска да сподели и това е много приятна тема.

5 ПРИЧИНИ ДА НАПРАВИТЕ ПЪРВАТА СТЪПКА

Обсъдете актуални събития

От спорт до реалити телевизионни предавания, има безкрайни теми за вас и вашия партньор, които може да проучите заедно. Така ще разберете предпочитанията и интересите на другия човек и ще знаете как да продължите разговора.

Попитайте го за любими занимания и хобита

Един много приятен разговор е този, в който и двамата говорите за неща, които ви харесват. Това ще ви зареди положително и ще ви отпусне. Също така ще разберете какво е важно за човека, с когото се срещате, какви неща го вълнуват и какви не.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама