Интимни теми, които трябва да обсъдим с партньора


Интимни теми, които трябва да обсъдим с партньора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Имате си половинка, с която нещата вървят чудесно, щастливи сте, обичате се, но искате да подобрите сексуалния си живот. Искате да стигнете максимума, да се насладите на всеки един миг и да пробвате нови неща. Но как да го направите? Говорете!

За съжаление в повечето връзки липсва пълната комуникация и това понякога може да доведе до проблеми в леглото.

Изследвания, направени от учени от Университета в Кливланд показват, че двойките, които открито разговарят на всякакви интимни теми, правят много по-добър секс.

Влюбените, които без притеснение обсъждат случващото се в спалнята, се радват на по-ползотворен и щастлив сексуален живот.

Ето защо трябва да споделяте своите чувства, мисли и съмнения с партньора си.

Това не само ще заздрави връзката ви, но и ще ви накара да се чувствате много по-уверени в човека до себе си, както и в самите себе си.

Така че без притеснения – говорете, споделяйте и не се стеснявайте да кажете на вашия любим какво ви харесва и какво не.

Гафовете

Колкото и да ни се иска, нещата не винаги са толкова перфектни, колкото си ги представяме и това е напълно нормално. Фалстартът или преждевременното свършване не са от най-приятните неща, но на всеки се случва, нали. Въпреки че това са теми, на които много от вас се притесняват да говорят, време е да се престрашите.

Ако има някакъв проблем, обсъдете го и се опитайте да намерите решение заедно. За да може и вие, и той да изпитате максимално удоволствие от секса, кажете му какво и как ви харесва, той не може да гадае всички ваши желания, нали?

На същия принцип му споделете какво не ви харесва и не ви кара да стигнете до края. Така и двамата ще се отпуснете и ще се радвате на страстни бурни нощи с хубав старт и още по-хубав финал.

Безопасността 

"Няма значение колко сексуални партньори е имал всеки от вас", посочва д-р Куин. "Трябва да мислим за безопасността на първо място.”

И тук сме много съгласни с нея. Може да имате пълно доверие на партньора си, може вие да сте една от малкото жени, с които е спал, но това не означава да правите безразборен секс.

Вярно е, че някои двойки се отпускат след като са били доста време заедно и забравят за презервативите, но това не е най-добрият избор. Винаги има от какво да се притеснявате. Ако не искате да използвате предпазни средства, тъй като сексът без тях определено е много по-хубав, то разговаряйте, ако трябва консултирайте се с лекари, направете си изследвания и се отдайте на страстите. Ако пък искате да използвате презервативи, а вашият партньор уж забравя всеки път, то седнете и поговорете. Това е много важна тема и не бива да остава некоментирана.

Времето

Случвало ли ви се е да не се чувствате добре, да не сте в настроение или просто да не ви се прави секс точно в този момент, а партньорът ви да настоява? На всеки се е случвало и определено не е много хубаво чувството да ви откажат, но понякога наистина има моменти, в които човек не може да се отдаде на интимности. Решението и на този проблем е много говорене и споделяне. Човекът до вас трябва да разбере какъв е проблемът, а не да си мисли, че вече не сте привлечена от него.

Другото, за което е хубаво да поговорите, е кога най-много ви харесва да правите секс. Ако обичате да ви събуждат по този толкова вълнуващ начин, споделете с партньора си. Ако пък се чувствате прекалено сънена и неадекватна сутрин, просто му обяснете, че това не е най-подходящото време за интимности. Той със сигурност ще ви разбере.

Сексуалните желания

Една от най-важните теми, която интимните партньори много често подценяват. Обсъдете какво ви възбужда и какво не. Има ли нещо, което искате да пробвате, а още не сте. Какво чакате? Време е да разнообразите сексуалния си живот, като по-този начин ще закрепите и връзката си.

Със сигурност мъжете имат какво да кажат по тази тема, така че попитайте партньора си, изслушайте го и бъди склонни да сбъднете поне някои от неговите сексуални фантазии.  И двамата ще останете много доволни, със сигурност.

Планирането

Това може да звучи съвсем прозаично, но двойките трябва да говорят за това кога и как да вмъкнат интимните страсти в своето забързано ежедневие. 

Понякога изморени от работа, задължения и нещата, които ни поглъщат през деня, някак забравяме да се отдадем на половинката си. И това може да повлияе много негативно на нашите взаимоотношения. Ето защо, колкото и смешно да ви звучи, планирайте кога да посетите спалнята, направете си график, ако трябва. Разбира се, винаги ще има моменти, когато нещата просто ще се случат, но понякога планираният секс може да се окаже много вълнуващ.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама