Как да намалим болката от раздялата


Как да намалим болката от раздялата
Снимка: iStock

Прекратяването на връзка никога не е било лесно и дните, седмиците или дори месеците, през които се опитвате да преживеете нещата, могат да бъдат просто кошмарни.

Въпреки това, дори и да сте с този човек от доста време, понякога се чувствате като че ли е тръгнал в друга посока или просто нямате бъдеще заедно. В крайна сметка, вашата сродна душа може да чака някъде там, затова трябва да се освободите от тази връзка.

Макар че вероятно няма да се разделите без някои разправии, има някои неща, които можете да направите, за да мине всичко по-гладко. Ето няколко съвета как да напуснете връзката си:

Подберете внимателно думите си. Думите могат много да наранят!

Ако искате да направите раздялата си по-лека, бъдете спокойни и не се карайте, защото в крайна сметка казвате неща, които нямате предвид или за които ще съжалявате по-късно. Дори и да се чувствате по някакъв начин към партньора си и имате лошо мнение за него, най-добре е да го запазите за себе си. Подбуждането на словесна битка с някого само ще усложни ситуацията.

Дръжте се смело и уважително. Контролирайте собствените си действия и реакции. Бъдете твърди и дори вашият партньор да ви обиди, кажете, че не оценявате държанието му и няма да му отвърнете със същото.

Не губете контрол. Знам, че ви е трудно и сигурно имате много неща, които искате да кажете. Но ще трябва да се научите как да премахнете всеки гняв по положителен начин. Отидете и излейте всички емоции във фитнеса, медитирайте или излизайте с приятели, но не влизайте в спор с бившия.

7 ЗНАКА, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СИ ТРЪГНЕТЕ ОТ ТАЗИ ВРЪЗКА

Просто не губете контрол и не започнете да хвърляте нещата му, да изгаряте снимки или да направите нещо, за което ще съжалявате.

След една раздяла е хубаво да прекарате известно време с приятели или семейство, докато отмине болката. Трудно е, но ще трябва да се съпротивлявате със себе си и да оставите раздялата да върви по своя път. Също така вероятно е най-добре да спрете общуването си за известно време, за да дадете шанс на нещата да се разхладят, дори ако вие двамата решите да останете приятели.

Има някои етапи след раздяла, които вероятно ще искате да преминете сами, особено ако някой от вас реши да влезе в нова връзка.

Никога не се сравнявайте! Ако разберете, че бившият ви се среща с някое момиче, не забравяйте, че това е неговият нов избор. Не се сравнявайте с нея, защото тя никога няма да бъде вас и обратно.

Всеки е различен, никой не е перфектен и най-лошото, което можете да направите, е да анализирате всяко малко нещо за тази нова връзка, опитвайки се да определите какво има тя, която вие не притежавате. Това е просто загуба на време. Фокусирайте се върху себе си и разберете, че трябва да продължите напред. Защото щастието ви чака някъде там!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама