Как да НЕ сгрешим с избора на партньор, с когото да създадем семейство


Как да НЕ сгрешим с избора на партньор, с когото да създадем семейство
Снимка: iStock

Личният живот несъмнено е много важен за всеки от нас. Да прекарате време с вашата сродна душа, да знаете, че винаги има човек, с когото искате да преминете през живота до самия край, да отглеждате деца заедно ... Това е най-важното! А как да не сгрешите при избора на партньор?

Много честа грешка е прибързаният брак. Някои, например, смятат, че тъй като има романтика в една връзка, това означава, че са намерили „единствения“. И след известно време изведнъж осъзнават, че двамата са непознати един за друг. Важно е да помислите, преди да вземете такова важно и значимо решение, затова не бързайте!

Момчетата и момичетата, особено по-младите, които не са имали много отношения, все още не разбират какво означава сериозна връзка. И затова сватбите често се случват „защото детето трябва да има баща“. Но това е много грешно разбиране! Да свържеш живота си с един човек, означава да извървите пътя си заедно.  Затова това решение трябва да се вземе внимателно.

Някои хора, обаче, смятат, че ако имат дете, задължително трябва да се венчаят.

Други, напротив, внимателно подхождат към въпросите на отношенията, но в същото време могат да стигнат до още една крайност. Те смятат, че трябва да бъдеш женен, защото иначе си провал и хората ще те гледат лошо. Но това далеч не е така. Напротив, ако търсите партньор от състояние на неизбежност, тогава шансът да изберете достоен човек, с когото ще бъдете щастливи, не е много голям.

От друга страна, ако паниката бъде отменена, вероятността да срещнете „правилния“ ще се увеличи значително. Можете например да прочетете полезна литература по тази тема и да разберете, че най-важното е да обичате и уважавате себе си. В края на краищата, самодостатъчните хора, дори без да положат усилия, привличат противоположния пол.

Друг проблем за мнозина от нас е липсата на щастие. Изглежда, че всичко е добре и имате всичко, което искате, но не сте щастливи. В този случай много хора тръгват да търсят нови отношения и се впускат в романтични отношения с първия, който срещнат. Но месеци или години по-късно емоциите затъмняват, любовта преминава и човек остава вътрешно недоволен, дори половинката му да го носи на ръце и да прави всичко за него.

И всичко това, защото в началото е важно да се научим да бъдем щастливи, като дете - не с ума, а със сърцето си. И също така да се опитваме да се грижим за моментите, които ни изпълват с топлина и хората, които ни обичат. В този случай ще бъдете щастливи както сами, така и с любимия човек.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама