Как да прекратим по-лесно отношенията си с партньора


Как да прекратим по-лесно отношенията си с партньора
Снимка: iStock/Guliver

За мнозина от нас може да е много трудно дори да споменем думата „раздяла“.

Страхуваме се от реакцията на партньора, страхуваме се да не изглеждаме като лош и жесток човек в очите му или сме свикнали да избягваме неприятни разговори.

Раздялата винаги е болезнена. Несъмнено е по-лесно да се разделиш с този, когото си срещнал преди 2 месеца, отколкото с този, с когото си живял 10 години, но не бива да отлагаш момента на раздялата с надеждата, че времето ще отмине и всичко ще бъде както преди.

Ако смятате, че моментът да прекратите отношенията си, е дошъл, следващите съвети може да са ви от голяма полза.

1. Уверете се, че връзката ви няма как да бъде спасена

Опитайте се да не действате прибързано, под въздействието на емоциите. Ако се карате, дайте си време да помислите какво да правите, защото това е сериозно решение. Когато започнете разговора, в който искате да кажете, че е време да прекратите връзката, нека първото изречение да бъде: „Обмислих го внимателно ...“ Изяснете, че това е сериозно решение, а не заплаха.

Ако смятате, че трябва да промените нещо, но не сте сигурни, че сте готови за почивка, обсъдете проблема с психолог или треньор. Можете да говорите с приятели, но те не могат да бъдат безпристрастни, защото ви познават отдавна. Сериозните въпроси най-добре да бъдат обсъдени с неутрален човек, професионално запознат с психологията. Може да осъзнаете, че да говорите за разпадането на връзката, може да ви помогне много.

2. Споделете на партньора си спокойно за решението си

Не се опитвайте да се разделяте без директна комуникация. Необходим е сериозен разговор, можете да го откажете само ако се страхувате за вашата безопасност.

Това няма да бъде разговор в обичайния смисъл, няма да има място за обмен на мнения, дебати и компромиси. Това не означава, че събеседникът не трябва да получи право на глас. Става въпрос за факта, че сте взели решение и то е твърдо Можете да говорите за чувствата, които изпитвате от раздялата, но само след като кажете: „Взех решение да продължа напред.“ Изразете мислите си много ясно. Пояснете, че нищо не може да се промени, това не е скъсване на отношенията за малко, а окончателна раздяла.

3. Не влизайте в спор за връзката ви

Взели сте решение. Късно е да се говори за това, което би могло да се поправи, и е безполезно да се търси виновният. Времето на обвинения и кавги свърши, защото всеки е имал своя шанс. Вероятно партньорът ще се опита да ви убеди, че не всичко е загубено, но ако наистина не виждате бъдеще заедно, по-добре му кажете директно какво сте решили.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама