Как да продължите връзката с човек, който ви е изневерил


Как да продължите връзката с човек, който ви е изневерил
Снимка: iStock/Guliver

Всеки реагира различно, когато разбере за изневяра. Някои предпочитат да си тръгнат, други правят драми, а трети са готови на компромис и да забравят случилото се в името на любовта. Според нас е напълно възможно да продължите връзката си с този човек, стига и двамата да го искате. Вероятно мисълта, че е възможно отново да ви изневери ще ви преследва дълго време, но с помощта на няколко прости съвета, много желание и любов можете да се справите с тази неприятна ситуация.

1. Имайте търпение 

Не може всичко да се нормализира за няколко дни. Определете срок от време и наблюдавайте как се държи половинката ви през този период. Ако продължава да изневерява и не чувства угризения, по-добре помислете за раздяла. Ако осъзнава, че е направил грешка, ще се постарае да промени поведението си в името на отношенията ви. Ако не го направи, то по-добре продължете без него.

2. Не споменавайте изневярата в спорове 

Това единствено може да разруши отношенията ви още повече. Много хора натякват за изневярата, когато спорят с половинката си. Не го правете, защото няма да ви донесе нищо добро. Разбира се, можете да говорите с него за болката и разочарованието, но не го нападайте.

3. Поговорете с някого 

Като за начало, поговорете с най-добрата си приятелка. Тя ви познава достатъчно добре, вероятно познава и него и може да ви даде добър съвет. Ако не можете да преглътнете случилото се и не се чувствате добре в продължение на месеци, ви съветваме да се обърнете към специалист. Психолозите и семейните терапевти обикновено изискват присъствието на двама ви. Поговорете с половинката си и го убедете, че си заслужава да посетите специалист. Ще получите добри съвети и насоки и ще преминете през този период доста по-бързо и лесно.

4. Не обвинявайте никого 

Ако се самообвинявате, спрете! Всъщност, не вие сте човекът, който трябва да се чувства виновен, а той. Въпреки това ви съветваме да не го нападате и упреквате. Поговорете с него и се опитайте да разберете кое го е подтикнало да постъпи по този начин. Не забравяйте, че от негова гледна точка нещата стоят по различен начин.

5. Не отмъщавайте 

Изключително голяма част от хората се опитват да отмъстят, да накарат половинката си да страда и да се чувства зле. Няма никакъв смисъл да правите това. Отмъщението няма да ви помогне, възможно е да настрои половинката ви срещу вас и нищо повече. Започнете да се подкрепяте един друг, единствено по този начин ще откриете хармонията и ще възвърнете страстта в отношенията си.

6. Поговорете с него

Опитайте се да проведете спокоен разговор на тази тема. Дайте му шанс да ви обясни защо е постъпил така, какво се е случило и какво не му достига във връзката. Не му натяквайте колко ужасна е тази постъпка. Уверяваме ви, че е на ясно. Един спокоен разговор може да ви помогнете да си отговорите на много въпроси и да намерите решение на проблема.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама