Как да разберем, че той ни лъже?


Как да разберем, че той ни лъже?
Снимка: iStock/Guliver

Някои мъже са толкова добри измамници, че трудно може да разкрием намеренията им. Ако се съмняваш в искреността на човека до теб, може да обърнеш на няколко важни важни, за да разбереш дали той те лъже или просто си въобразяваш.

Следи внимателно как говори. Хората, които не са искрени с теб, много често не говорят в първо лице. Те избягват „аз“ в изречението и от него няма да чуеш: „Не успях да дойда, защото ме задържаха на работа.“ По-скоро той ще се изрази така: „Съжалявам за закъснението, но работата се проточи и шефът ни задържа.““.

Обърни внимание на гласа му. Ясно е, че когато човек лъже много често се напряга и се притеснява и това се отразява на неговия глас. Направени проучвания показват, че 70% от хората несъзнателно повишават тон, когато изричат лъжи. Така че логично е да се замислиш, ако когато приятелят ти е сгафил нещо, започне да се обяснява и да повишава тон. Ако често говори по телефона и когато го попиташ кой му звъни, той започне да говори високо, може би до себе си имаш лъжец.

Може да звучи странно, но истината е, че хората, които лъжат често използват фрази като „довери ми се“, „повярвай ми“, „не те лъжа“, „честно ти казвам“ и т.н. Понеже с всички сили се опитват да те убедят в това, в което си мислят, че предварително се съмняваш.

Ако мисли прекалено много преди да ти отговори на въпроса, то най-вероятно измисля лъжата на момента. Това няма как да не се разбере. Задавай му въпроси, но без да го нападаш и следи как ще ти отговори и дали ще се замисли преди да изрече нещо.

Когато лъжат, хората често докосват лицето си. Така че обърни внимание защо докато партньорът ти се обяснява колко ти е верен и никога не е поглеждал друга, докосва части от лицето си и е неспокоен.

КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ЕДНО ОТ НАЙ-ЛОШИТЕ ЧУВСТВА - РЕВНОСТТА?

Наблюдавай за странни мимики. Когато хората лъжат, много често те са притеснени, отклоняват поглед, гледат надолу, изпотяват се или пък мигат с очи. Това са сигурни знаци, че приятелят ти не е искрен с теб.

Разбира се, тези неща не са 100% гаранция, че партньорът ти те лъжи, но трябва да им обърнеш внимание. Най-добре е, ако се съмняваш в него, да седнете и да си поговорите очи в очи. Много често мъжете си признават лъжи и изневери по време на сериозен разговор.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама