Как да преодолеем едно от най-лошите чувства - ревността?


Как да преодолеем едно от най-лошите чувства - ревността?
Снимка: iStock/Guliver

Възможно ли е да се отървете от ревността или поне да не се поддадете напълно на тази негативна емоция? Възможно е и в тази статия ще ви кажем как.

Много често, когато човек почувства ревност, той се променя, става агресивен и хвърля обвинения, вместо да изрази своите емоциите, които всъщност изпитва. В повечето случаи ревнуваме дори без причина и това може да съсипе връзката. Затова е хубаво да помислите няколко пъти, преди да обвините партньора заради това, че е говорил с някоя колежка.

Погледнете отстрани

Във всяка противоречива ситуация, когато започнете да ревнувате, трябва да се поставите на мястото на човека, към когото е насочено това чувство. Може би всичко не е толкова лошо, колкото ви се струва. Много добре наблюдавайте тази ситуация отстрани. Само така ще разберете дали си струва тази ревност. Използвайте този метод не само в случаи на ревност, но и винаги, когато искате да нападнете партньора за нещо.

Запитайте се: Заслужава ли си?

Ако имате реални факти за тази ревност, например флирт, тогава може би не сте толкова близки с вашата половинка, колкото изглежда. Може би не сте преживели достатъчно заедно или, обратно, връзката ви е толкова силна, че не бива да обръщате внимание. В крайна сметка, без флирт в тези времена не може да се живее. Но тук говорим за нещо съвсем невинно, като усмивка или няколко общи приказки. Помислете си, вие не говорите ли с представители на противоположния пол? Това е напълно нормално.

Често започваме да ревнуваме от всеки повод, изграждайки ужасна картина на предателство. Тя може да възникне без причина и да е само в главата ви. Но не бива да започвате кавга без доказателства.

Ако се притеснявате, най-добре е да проведете сериозен разговор с вашия приятел. Реакцията на подобни твърдения може да е различна, но във всеки случай ще знаете истината и ако е необходимо, ще можете да предприемете действия.

7 ЦЕННИ УРОКА, КОИТО НИ ДАВАТ НЕСПОЛУЧЛИВИТЕ ВРЪЗКИ

Причина за ревност

Понякога ревността се събужда по необясними причини. Опитайте се да разберете себе си. Може би е заради скрити ваши страхове. Може да се притеснявате от някакъв нерешен проблем с партньора и това да води до ревност – за да привлечете вниманието му.

Да, ревността е силно чувство, което кипи отвътре с невероятна сила. Но не изливайте агресията си върху най-близкия ви човек. Просто поемете дълбоко въздух и се успокойте. Самата ревност ще изчезне. Ако във връзката ви няма проблеми, ако между вас има силни чувства и доверие, за ревността няма никакво място!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама