Как да разберете, че сте срещнали своята сродна душа


Как да разберете, че сте срещнали своята сродна душа
Снимка: iStock/Guliver

В една връзка трябва да можете да правите компромиси. Но как да се обясни разликата между компромис и жертва? Как да разберете дали вие като двойка имате бъдеще и кога е по-добре да си тръгнете? Някои специалисти отговарят на тези въпроси.

Да предположим, че е очевидно от самото начало, че вашите мнения по важни въпроси се различават. Различно разбирате ролите и отговорностите на двойката, той не е готов да приеме вашите деца или не съвпадат вашите възгледите за религията и политиката. Вие разбирате това, но сте неустоимо привлечени към този човек.

Е, наслаждавайте се на момента, но имайте предвид: когато разплитането на първите чувства и емоции се разтвори, ще трябва да се справите с тези разминавания. И дори малкото и скрито дразнене към някои от недостатъците му, рано или късно ще прелее в нещо по-сериозно.

Компромиси, в които чувствате, че губите себе си като личност или жертвате интересите на тези, които са ви скъпи, подкопават съюза и в крайна сметка го разрушават. Мира Киршенбаум, авторът на книгата „Той ли е този, който те устройва?“ Предлага няколко важни критерия, които ще помогнат да се определи дали сте с правилния мъж или не.

1. За вас е необичайно лесно да живеете с този човек, въпреки че се познавате от съвсем скоро. Забавно ви е, когато се шегува, топло и удобно е, когато сте заедно. Не мислите какво впечатление правите.

2. Чувствате се в безопасност с него. Това означава, че партньорът е доста зрял и е успял да изгради хармонични отношения със себе си. Поради това качество той няма да ви привлече към решаването на вътрешни проблеми. Той се интересува от вашите мисли и чувства и не се страхувате, че той ще използва вашата откритост срещу вас.

НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ ТЕЗИ НЕЩА СЛЕД РАЗДЯЛА

3. Забавлявате се с него. Способността да ви накара да се смеете, да ви направи изненада, да измисля неща, които карат сърцето ви да бие, е сигурен знак, че сте получили късметлийски билет в лотарията на сърдечните връзки. Способността да се наслаждавате един на друг поражда усещане за сплотеност, което помага на двойката по-лесно да издържи на трудни изпитания.

4. Физически сте привлечени един от друг. Добре сте в леглото и от самото начало е ясно, че не е нужно да се приспособявате към темперамента и навиците един към друг, те съвпадат много добре. Изпитвате както страст, така и нежност.

5. Уважавате го заради качествата, които той успява да демонстрира. Всяка химия умира при липса на уважение. Затова и в една романтична връзка е важно отношението между двамата и уважението. Ако партньорът ви притежава качества, които ви карат да се чувствате добре в компанията му, явно сте намерили „своя“ човек.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама