Как да разберете, че връзката ви не "работи"


Как да разберете, че връзката ви не "работи"
Снимка: iStock/Guliver

Всичко започна толкова чудесно, но сега усещате, че нещата не вървят и може би сте се заблудили в отношенията с половинката си. Има няколко тревожни знака, които показват, че връзката ви не само не ви помага в живота, но също така пречи на развитието и хармонията. Трябва да погледнете честно ситуацията с партньора и да анализирате дали тези 4 признака присъстват във вашата връзка:

Не вървите напред

В здрави и хармонични отношения хората се вдъхновяват взаимно да се развиват и стават по-добри версии на себе си. Ако се чувствате в безизходица или разбирате, че в настоящата си връзка сте придобили само лоши и вредни навици, тогава трябва да помислите до къде всичко това може да ви доведе. Какви са вашите цели за бъдещето? Как си влияете един на друг? Това са сложни въпроси, които могат да доведат до трудни решения, но само така ще разберете дали можете да продължите заедно.

Няма равенство във връзката

Равенството в отношенията не се състои в споделяне на отговорности или разделяне на сметки. Партньорството и равенството са за взаимното зачитане на свободата и чувствата на другия човек, за приемането на неговото лично пространство. В отношения, при които хората са равни, няма спор за "господаря в къщата" и няма място за съвместна зависимост. Когато няма баланс във връзката, това води до скрити оплаквания, усещане за обезценяване на личността и депресия.

ЕТО КАК ДА ДОКОСНЕТЕ ДУШАТА НА МЪЖА

Нещастни сте

Щастливи ли сте в тази връзка? Този прост въпрос може да затрудни мнозина. Може да сте като цяло доволни, но истинското щастие се ражда в дълбоки и искрени отношения. Разбира се, не можете да дадете цялата отговорност за вашето щастие на друг човек, но може би именно връзката ви пречи да сте щастливи. Ако имате съмнения, това е моментът да спрете и да се изправите срещу проблема. Доста често проблемите във взаимоотношенията и нашите партньори отразяват и разкриват нашите собствени комплекси и вътрешно недоволство. Можем да научим много по тези начини, но те няма да продължат дълго.

Вие сте на друга "страница"

В света на бързите запознанства понякога нямаме време да опознаем по-добре човек, да разберем неговите ценности и стремежи в живота, преди да се потопим във връзка. В резултат на това липсва важна комуникация и могат да възникнат ситуации - "Какво означава, че не искаш деца?" или "Защо родителите ти не ме обичат?". За съжаление, тези неща се проявяват най-често след сватбата. Трябва да сте на една и съща "страница" с партньора си, защото в противен случай някой ще трябва да изчака, а друг да побърза. И понякога тази разлика може да доведе до раздяла.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама