Любовта не е всичко: 3 горчиви истини


Любовта не е всичко: 3 горчиви истини
Снимка: iStock

Вярваме, че без романтична любов животът няма смисъл, защото е лек за всички болести, решение на всички проблеми, движеща сила на живота. Но дали наистина е така?

Любовта сама по себе си не е достатъчна и трябва да си признаем, че една здрава връзка изисква нещо повече от ярки емоции и страсти. Ние разбираме, че има нещо по-важно от треската на любовта и щастието в брака в крайна сметка зависи от много други фактори, за които не се правят филми и не се пеят песни...

1.Любовта не е идентичност за съвместимост

Само защото се влюбвате, не означава, че човекът е подходящ за вас. Хората се влюбват в онези, които не само не споделят техните интереси, но които могат да унищожат живота им. Но вярата, че съществуващата „химия“ е основното, ни кара да презираме гласа на разума. Да, той е алкохолик и прахосва всичките си пари (и вашите) в казиното, но това е любов и трябва да сте заедно на всяка цена.

Когато избирате партньор, с който да прекарате живота си, вземете под внимание не само усещанията на пеперуди в стомаха, защото тежките времена ще дойдат рано или късно.

ТЯ ОТ ТОЗИ ТИП ЖЕНИ, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ГУБИШ

2. Любовта не решава проблемите ни

„С първата ми приятелка бяхме лудо влюбени един в друг. Живеехме в различни градове, родителите ни бяха във вражда, нямахме пари и се карахме за дреболии, но всеки път намирахме утеха в разговорите, защото любовта беше рядък дар и вярвахме, че рано или късно тя ще спечели.

Това обаче беше илюзия. Нищо не се промени, скандалите продължиха, страдахме от невъзможността да се виждаме. Разговорите по телефона продължаваха с часове, но в тях имаше много обидни думи. Три години мъки приключиха с раздяла. Поуката, която научих от това, е, че макар любовта да помага за оптимистичното възприемане на житейските неприятности, тя не ги решава!“, споделя психолог.

Въпреки че любовта помага оптимистично да възприемаме житейските сътресения, тя не ги решава.

3. Понякога губим себе си

От време на време всеки партньор жертва желания, нужди и време, заради любимия човек. Но ако в името на любовта трябва да жертвате самочувствие, амбиция или дори мечтите си, то това ще започне да ви унищожава отвътре. Взаимоотношения с половинката ни трябва да допълват нашата личност.

Любовта е магия, прекрасно преживяване, но като всяко друго, това преживяване може да бъде положително и отрицателно и не трябва да определя кои сме и защо сме тук. Всепоглъщащата страст не бива да ви превръща в собствена сянка. Защото когато това се случи, вие губите и себе си, и любовта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама