Малки неща, които могат да наранят мъжете


Малки неща, които могат да наранят мъжете

Повечето мъже са много чувствителни и силно се влияят от това, което казват нежните им половинки, особено ако думите са изречени от жената, която обичат. Без дори да се усетим, понякога ние може да кажем на партньора си неща, с които бихме наранили чувствата, а дори и самочувствието му. Затова трябва да внимаваме как разговаряме с половинките си и да сме сигурни, че те ще ни разберат правилно.

Ето и няколко съвета от нас, които ще ви помогнат да прецените кога да споделите мнението си и кога просто да замълчите.

1. Мъжете не обичат да ги сравнявате с други мъже

Сравняването на партньора ви с други мъже определено е лоша идея, особено когато става въпрос за пари. Мъжете обичат да се чувстват единствени и харесвани и също като жените обожават комплиментите. Така че, ако все пак решите да го сравнявате с други, то най-добре е да говорите какво не харесвате в мъжете на приятелките си и да изтъквате предимствата на неговия характер и най-добрите му качества. Така сравнението няма да нарани нито чувствата, нито егото му, а напротив – ще се почувства поласкан.

2. Бъдете внимателни с езика на тялото си

Нещо на пръв поглед толкова малко и на което не обръщаме внимание като езика на тялото ни, може да навреди на мъжете, ако не сме достатъчно внимателни. Д-р Карол Либерман, психиатър, експерт по човешките отношения, и автор на бестселъра "Лоши момичета: Защо мъжете ги обичат и как добрите момичета могат да научат тайната им" твърди, че мъжете могат да приемат езика на тялото, който жените използват, като лична атака срещу тях. "Когато жените изглеждат отегчени, започват да се оглеждат без причина, да са разсеяни или не успяват да направят контакт с очите – всичко това може да разруши доверието на представителите на силния пол. Също така, когато жените престанат да полагат достатъчно усилия, за да изглеждат добре и не обръщат внимание на външния си вид както в началото на връзката, това може да се приеме от мъжа негативно. Но ако полагате грижи и се стремите да изглеждате секси, независимо дали сте заедно от месеци или години, мъжете със сигурност ще оценят това.

3. Използване на "Но" може да бъде фатално

Тази толкова простичка и често използвана дума може да бъде един от най-големите убийци на доверие, ако е изречена в неподходящ момент. Може би ще се запитате как тези две букви имат такова силно въздействие върху един мъж? Всъщност изричането на "но" от жените, кара представителите на силния пол да се чувстват недостатъчно добри и недооценени. Изречение като: "Това е хубаво, но ... " се оказват доста болезнени за мъжете.

Замислете се върху това, което казвате на половинката си и вместо да бъдете критични, го приемайте такъв какъвто е. Така ще запазите отношенията си по-дълго и връзката ви ще процъфти.

4. Не изтъквайте недостатъците му, а ги приемете

За мъжките недостатъци жените вероятно могат да говорят с дни, както и да изпишат хиляди статии. Също толкова е вярно обаче, че никой не е съвършен, включително и самите ние. Това е основание да бъдем по-снизходителни към мъжа до себе си. Ако ви дразнят някакви дреболии, по-добре се постарайте да свикнете с тях. Учете се да го обичате, независимо от навиците, които има. Ала разбира се, всичко си има определени граници, така че е важно доколко недостатъците му са приемливи за нас и най-вече в какви параметри са те. Не търсете съвършения мъж, а този, чиито недостатъци можете да приемете с лекота и снизходителност.

5. Позволете му да се почувства необходим, но не прекалявайте

Както всички знаем, мъжете са по-силния пол и обичат половинките им да показват, че имат нужда от тях в различни ситуации. Естествено това не означава, че трябва да досаждаме на партньора си за щяло и не щяло. Опитайте се да намерите баланса между зависимост и независимост, и го спазвайте. Казвайте на мъжа до вас че ви е нужен, но не му "пилейте" нервите и не го притискайте - това може да го отблъсне.

 

 

Надежда Георгиева

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама