Намерете сили да напуснете, когато не ви дават причина да останете


Намерете сили да напуснете, когато не ви дават причина да останете
Снимка: iStock/Guliver

Ако имате смелостта да се сбогувате, животът със сигурност ще ви възнагради с ново начало!

Тази мисъл ми хрумна, когато се замислих за живота си и усетих огромна празнота вътре в себе си. Чувствах се толкова зле, толкова болезнено и толкова самотно, че вече не се надявах да видя светлината в края на тунела.

Опитах се да разбера защо държа на любовта, която ме прави нещастна. Отчаяно исках любимият ми човек да се промени, така че слънцето отново да изгрее и облаците да се разпръснат ...

Истината беше, че просто се страхувах да го пусна. Уплаших се от самата идея, че никога повече няма да срещна някой като него. Измамих себе си, че дълбоката и силна любов ни обвързва. Но това не беше така.

Това беше отровна любов, която унищожи душата ми. Разбрах, че ме дърпа все по-дълбоко и по-дълбоко, така че единственото спасение беше да тичам и то възможно най-скоро.

Добре осъзнавах, че ще ми е много болезнено да си тръгна. В крайна сметка съм инвестирала толкова много в тази любов. Енергия, време, сили. Просто не можах да се откажа след всичко това! В крайна сметка не съм от онези, които се отказват без бой. Така ми се стори правилно Тогава ...

Но не можах да остана повече с него. И реших смело да погледна в очите на всичките си страхове, които парализираха волята ми. Реших да живея без него. И всичко се оказа не толкова страшно. По-скоро никак страшно, дори. Сега съм сама и, честно казано, никога не съм била толкова спокойна в душата си. Намерих спокойствие и хармония вътре в себе си.

КАК ДА ОЦЕЛЕЕМ СЛЕД ПРЕДАТЕЛСТВО НА СЪПРУГА?

Ако чувствате, че нищо не ви държи във връзка насила, тогава си тръгвайте. Защото да останеш с човек, с когото нищо не те обединява, е много по-болезнено от напускането. Не се измъчвайте. Никой не е достоен за вашите сълзи.

Намерете смелостта, която е толкова необходима в такива периоди от живота. Знам как се чувствате. Разбирам колко е болезнено. Но си тръгнете. Вървете напред в живота и не гледайте назад. Доверете се на интуицията си. В крайна сметка тя отдавна ви подтиква към това решение, нали?

Намерете смелостта да започнете живота наново. Намерете нови цели. Измислете си нови мечти. Да правиш това, което ти носи радост и щастие е най-хубавото нещо! Не се страхувайте - смело продължете напред!

Трябва да излезете от тази отровна връзка, за да си възвърнете себе си. И повярвайте ми, в крайна сметка - заслужава си. Когато се отървете от всичко токсично в живота си, ще си възвърнете целостта.

Не се страхувайте. И не поглеждайте назад. Щастието предстои!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама