Никога НЕ правете тези неща след спор с партньор


Никога НЕ правете тези неща след спор с партньор
Снимка: iStock/Guliver

Конфликтите между влюбените са нормални. Затова е изключително важно да не правите глупави неща след подобни кавги, които могат да направят помирението изключително трудно. Защото емоциите ще преминат, но последиците ще останат.

Пълно пренебрежение

Хората се охлаждат с различна скорост. И може да се случи, че единият партньор вече да съжалява за случилото се и да е готов да осъществи контакт, а вторият все още да не е. Така че, просто трябва да информирате половинката си за това. Помолете го да ви даде още няколко часа. Или дни, ако е нужно. Не го пренебрегвайте и не се дръжте зле с него.

Казвате "Извинявай!", без да го мислите

Това не е достатъчно. Необходимо е да обясните защо молите за прошка. Само това ще помогне за намаляване на напрежението между вас. Можете също да говорите за причините за този конфликт. Но е по-добре да не се извинявате веднага след кавгата - всеки има нужда от време, за да помисли върху ситуацията.

Тръгвате си по средата на разговора

Или веднага след него. Много демонстративен и доста неприятен начин за невербална комуникация. Ако искате разговорът да спре, просто предупредете за това. Споделете, че имате нужда от малко време, за да се успокоите и тогава може да продължите с разговора.

"Помирителна близост"

Това не е необходимо. Ако самите вие не искате това, разбира се. Ако е имало спор и партньорът ви все още е обиден, но уважава вашите нужди – не бива да го принуждавате да прави нещо, което не иска. Да се прегърнете и целунете не е начинът, по който може да оправите ситуацията. Възможно е, но ще е временно.

"Нямах това предвид"

Обиденият възприема това като: "Казах нещата по различен начин, но ти, заради собствената си глупост, не разбра това." Не използвайте тези думи, ако искате да оправите нещата, защото ще бъдете разбрани грешно. Конфликтът вече е на лице, по-добре се извинете, ако смятате, че сте сгрешили или сте казали нещо нередно.

Обвинявате себе си за всичко

Кавгите са нормални. Няма нужда да се чувствате виновни за случилото се. Особено ако сте стигнали до компромис. Колкото и да ни се иска, съвместното съжителство с любим човек не се състои само от радостни моменти и хармония. И дори искрено обичащите се партньори могат да се карат понякога. Но любовта не става по-малко силна от това. Поне ако споровете не станат системни, разбира се!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама