Няколко принципа на продуктивната самота


Няколко принципа на продуктивната самота
Снимка: iStock

Много жени се занимават със самоусъвършенстване, само като са във връзка с някого. За някои жени самотата е истинско мъчение. Оказва се, че ако от друга страна погледнете периода, в който не сте в отношения, и използвате това време за себе си, своето развитие и формиране, тогава усещането за безнадеждност няма да бъде приоритетно чувство. Определете своя тип темперамент, опитайте се да правите това, което сте искали да правите преди, но не сте можели и използвайте свободното си време в полза на развитието на вашата личност. Научете как да бъдете продуктивни сами!

За да се реализират ползите от самотата, трябва да се спазват няколко принципа:

1. Премахнете режима на безсмислено чакане

Ако в момента в живота ви няма постоянен любящ партньор - този факт не трябва да е причина за тъга и отлагане на щастието за по-добри времена. Усещането, че вече сте научили всички интересни неща сами от дълго време и имате нужда от друг човек, може да ви доведе в задънена улица и да нямате шанс за развитие. Възможно е и необходимо да се развивате независимо. Не се осъждайте на загуба на ценно време и безсмислено чакане.

2. Вашето време си е само ваше

Докато много от приятелите ви прекарват времето си главно със своите мъже, при вас нещата са много по-добри- провеждате романтични вечери и купувате хранителни стоки за вечеря, имате време, което разпределяте както искате. Можете да пътувате, да правите любимите си неща и да живеете докрай. А и не забравяйте, че по-добре да сте сами, отколкото с когото и да е!

3. Не отговаряйте на коментарите на другите

Фрази като „трябваше да се омъжиш отдавна“, „когато родиш, няма да имаш време да се занимаваш с тези глупости“, „всичко е, защото нямаш мъж“ не трябва да ви влияят и не приемайте други твърдения в тази посока сериозно. Запаметените фрази, които може да ви бъдат казани от близки, ще ви доведат до депресия и ще ви заблудят, като ще ви създадат самосъмнение. Включете се в самопознание и игнорирайте мнението на другите!

4. Да бъдеш сам е полезно, дори когато си във връзка

Не забравяйте, че самотата не е причина да страдате. Когато човек е сам със себе си, той по-добре разбира своите желания и стремежи, следователно, дори когато е в двойка, понякога има нужда от лично пространство и това е хубаво.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама