Няколко важни въпроса, които могат да спасят връзката ви


Няколко важни въпроса, които могат да спасят връзката ви
Снимка: iStock/Guliver

Способността за водене на конструктивен диалог с любимия човек е ключът към силните и хармонични отношения. Но често е трудно да разберем откъде да започнем „разговора за най-важното“. Вижте кои са петте най-важни въпроса, които трябва да зададете на партньора си, за да подобрите отношенията ви

Нуждаеш ли се от нещо?

Започвате ли да чувствате, че напрежението между вас и партньора ви се натрупва всеки ден? Тогава не чакайте, докато недоволството помежду им се превърне в конфликт. Опитайте след вечеря, когато вашият любим ще бъде спокоен, задайте му въпрос за това, което го разстройва във вашите отношения. В същото време се опитайте да се въздържате от обиди, дори и да получите неприятни коментари по свой адрес. Разберете от какво се нуждае вашата половинка и се опитайте да направите нещо по въпроса. Конструктивен диалог и желание за намиране на компромис в тази ситуация е правилният път към хармония.

Удовлетворен ли си от интимните ни отношения?

Разбира се, в самото начало, когато между вас кипят луди страсти, едва ли ще почувствате нужда да зададете този въпрос. Но с течение на времето за повечето двойки интимната страна на живота избледнява и остава на заден план. За да избегнете тази ситуация, веднага щом почувствате някакво охлаждане в отношенията с любимия си, проявете интерес колко е доволен от сексуалния ви живот. Така в бъдеще можете да избегнете конфликти на тази тема.

Как да направим нашия съвместен живот по-интересен и комфортен?

Усещате, че отношенията ви не са толкова розови, както в началото на връзката ви? Тогава определено трябва да се интересувате не само от своите, но и от неговите идеи за съвместния ви живот. В крайна сметка за никого не е тайна, че привидно безобидните малки неща могат да доведат до конфликти и неразбирателство във връзката ви.

ВИЖТЕ КАКВА Е ПРИЧИНАТА ВРЪЗКИТЕ ВИ ДА СА НЕУСПЕШНИ

Мога ли да направя нещо за теб, за да се чувстваш по-добре?

Има ситуации, когато мъжете също се нуждаят от подкрепа. Но често не обичат да го демонстрират, тъй като го смятат за проява на слабост. Затова се опитайте да попитате възможно най-деликатно своята силна половинка, може би точно сега той трябва да изрази всичко, което се е натрупало, или, обратно, той иска да сте просто наоколо и да не питате за проблемите му в работата.

Имаш ли нужда от повече лично пространство?

За повечето мъже е много важно да имат лично пространство, особено ако партньорът ви е стресиран, не може да се справи с настоящата ситуация и започва да реагира агресивно към другите. Затова не се колебайте да му зададете въпрос относно това дали в момента той се нуждае от вашата компания или би искал да остане сам. Повярвайте ми, той ще оцени действията ви и ще защити връзката ви още повече.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама