Понякога думите казват много повече, отколкото чуваме


Понякога думите казват много повече, отколкото чуваме
Снимка: iStock/Guliver

Има много „романтични фрази“, които предполагат различни намерения и значения. Не забравяйте, че понякога думите могат да кажат много повече, отколкото чуваме.

Въпреки че изброените по-долу фрази на пръв поглед изглеждат безобидни, ако се замислите внимателно, те могат да бъдат доста токсични и да покажат истинската същност на един човек.

"Без теб съм никой"

Това е ясен знак за сериозни проблеми със зависимостта. Човек, който изрича тези думи, чувства, че без половинката си животът му би бил безполезен. Той разчита на вас повече, отколкото би трябвало, и вярва, че няма да може да функционира нормално без вашето присъствие в живота му. Превръщането ви в смисъл на неговото съществуване е токсично по природа, независимо от отношението ви към него и неизменно води до разочарование.

 „Ти си единственото нещо, което ме прави истински щастлив“

Друг сериозен признак на пристрастяване, който подсказва, че вашият партньор не е в състояние да намери щастие в себе си, въпреки че той трябва да го направи. Не сме длъжни да допълваме никого. Щастието идва отвътре и ако не го усетите, не бива да се опитвате да намерите щастието си в някой друг.

ОБЕЩАВАМ ВИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ НЯКОЙ МНОГО ПО-ДОБЪР ОТ ЧОВЕКА, КОЙТО РАЗБИ СЪРЦЕТО ВИ

 „Ти си красива такава, каквато си“

Разбира се, всеки иска да бъде приет такъв, какъвто е. Но вие също трябва да можете да се променяте, както сметнете за добре. Всички сме хора, постоянно се адаптираме и откриваме нещо ново в себе си. Ако вашият партньор е фокусиран върху човека, с когото е бил по време на първата ви среща, и отказва да ви позволи да растете, тогава във вашата връзка има сериозен проблем.

"Ти си много по-добър от моя бивш / бивша"

Не можеш да сравняваш любим човек с предшественика му. Всеки води своята борба в този свят и дори да не донесете на партньора болката, която му е донесъл някой в ​​миналото му, самият факт за сравнение е достатъчен, за да остави горчив послевкус в устата. Не можете да живеете в настоящето, ако непрекъснато връщате мислите си към минали отношения.

"Ако ме обичаш, тогава..."

Партньорът ни няма право да ни принуждава да правим неща, които не искаме да правим. Ако срещнете подобен ултиматум, бягайте. Любовта ви не трябва да се изгражда чрез условия. Това, че казвате „не“ и защитавате границите си, не означава, че нямате чувства към своя любим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама