Преди да намерите пътя си, първо трябва да се изгубите


Преди да намерите пътя си, първо трябва да се изгубите
Снимка: iStock

Търсите щастието си? Търсите своята сродна душа? Търсите ли толкова старателно, че понякога да ви се струва, че пропускате живота си?

Търсим партньор по два принципа - много подобни на нас хора или съвсем противоположни. Съставяме перфектния образ от „любезен“, „умен“, „грижовен“ човек. Търсим това, което ни липсва. Това, което не ни е стигнало в детството. Може би нямахме достатъчно любов, нежност, топлина или подкрепа?

Толкова сме жадни да утолим страстта си, че сме готови да вкараме любимия човек в следващата си дупка. Ако така ще се почувстваме по-добре. В крайна сметка се надяваме, че като срещнем сродна душа, ще намерим онова щастие, заради което си струва да живеем. А тези, които вече са били във връзка, могат да кажат точно обратното- сродната душа не ни прави щастливи. Щастието е вътре в нас!

А тайната е, че търсите сродна душа, защото се стремите към почтеност!

Недоволството, подценяването, неразбирането е зовът на вашето вътрешно дете. Това дете ви се обажда и ви споделя всички тревоги, а вие мислите, че това е зов на желание да намерите партньор в живота. Малкото дете, което иска да се погрижи за себе си и вече иска да порасне.

Спомнете си какво беше в детството. Можехте да играете самостоятелно дълго време на улицата или да рисувате, или да скачате на въже. Понякога сте си играли и сами, нали? И от това не се чувствахте самотни или неоценени, защото бяхте цели.

А какво стана сега?

ЛЮБОВТА НЕ Е ВСИЧКО: 3 ГОРЧИВИ ИСТИНИ

Губим се толкова лесно, че след това съзнателно стигаме до целостта и самопознанието. Толкова добре следваме правилата на първата част на играта, но забравяме правилата на втората част - да станем най-добрата версия на себе си и да преминем към третата част - да осъзнаем истинската си цел.

Спомнете ли си как беше в детството? Детето живее и изразява чувства. Чувства се добър човек. Детето живее в хармония със себе си и с целия свят. Погледнете децата, когато не получат това, което искат. Те започват да плачат. След като плачат малко, те бързо преминават към други въпроси и след половин час вече се смеят на глас. Ето така трябва да реагирате, когато животът не е на ваша страна, изпращайки ви различни хора. Какво ще стане, ако някой не ви е поздравил... Е, какво ще стане, ако не сте били наети, въпреки че сте се държали естествено и сте били себе си, и сте дали всичко. Просто няма да получите работата, но най-вероятно ви предстои нещо много по-добро. В този случай трябва да благодарите на живота, че отнема вашето сребро, за да ви даде злато!

Същото важи и за мъжете. Ако някой не ви е харесал, тогава това не означава, че не сте чаровна и не сте привлекателна. Това означава само, че това не е вашата личност. Не хабете енергията си за празни преживявания от минал опит. Върнете всички части от себе си, които сте пропилели в ненужни взаимоотношения, лоша работа, в срещи с безинтересни хора. Помнете онова състояние, както в детството, че животът е красив, вие сте в перфектен ред, зареждате се с любимото си забавление. Време е малкото дете да порасне и да стане възрастен, най-накрая е време да поемем отговорност за живота си и за вътрешната си удовлетвореност!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама