Предимства на отношенията "секс по приятелски"


Предимства на отношенията "секс по приятелски"
Снимка: iStock/Guliver

Формулата "секс по приятелски“ (или накратко СПП) придобива все по-голяма популярност напоследък. Филмите също допринасят за нейното утвърждаване. Но романтичните комедии обикновено разглеждат тези отношения твърде повърхностно и почти винаги накрая завършват с любов и хепиенд.

Истината е, че този тип отношения между двама зрели, отговорни души може да има много предимства. Особено ако са млади и фокусирани върху кариера, образование и намиране на себе си, и все пак искат да имат секс и близост (но без цялата история с влюбването).

Дали СПП е подходящ вариант за вас? Нека видим кои са предимствата му:

1. Няма никакъв натиск

СПП се различава от всички представи, с които сме израснали, за това каква трябва да бъде една успешна връзка. И двамата знаете, че няма да се ожените и не се усещате застрашени да изгубите идентичността си. Така че никой няма очаквания от връзката освен едно – сексът да бъде забавен.

Това ви освобождава от потребността да се опитвате да впечатлите другия. СПП е приятен, лежерен начин да се наслаждавате на отношенията си с друг човек.

2. По-лесно е да бъдете безпристрастни

СПП не означава, че ще се виждате само за секс. Определено ще разговаряте, ще излизате понякога, но няма да сте толкова обвързани в личния си живот.

Това е много хубаво, защото ще имате интересни разговори и ще получавате честно и обективно странично мнение за нещата, които ви интересуват, необременено от всички онези обичам-всичко-у-теб неща.

3. Предпазването е задължително

От самото начало вие знаете, че няма да сте заедно задълго. Това означава, че използването на предпазни средства по време на секс е задължително. При сериозните връзки идва момент, в който партньорите спират да се пазят – защото вече се чувстват достатъчно комфортно и/или вярват, че ще са заедно завинаги.

При СПП обаче на предпазването се гледа сериозно, тъй като никой от вас не иска усложнения.

4. Сексът е по-освободен

Хубавото при СПП е, че можете да правите секс с някого и същевременно да сте независими. Когато чувствата на любов и романтика са заменени от чистото физическо привличане и радостта да откривате телата си, се чувствате много по-свободни да изследвате, да реализирате фантазиите си, да минавате границите.

5. Няма проблем да сте малко егоисти

В любовната връзка основното внимание е насочено към партньора. Вие искате той да се чувства невероятно. Емоционалната връзка е преди всичко останало, но понякога това рефлектира върху качеството на секса.

При СПП не поставяте нуждите на другия пред своите собствени. Това е така, зщото знаете, че няма да сте заедно задълго. Но без цялото това притеснение, сексът е по-естествен и по-забавен.

6. Имате повече време за себе си

Това е най-доброто от двата свята. Вече не е нужно да прахосвате излишни часове, търсейки да се запознаете с някой по баровете или в сайтовете всеки път, когато ви се прииска да правите секс. Но пък и не се налага да прекарвате време в обгрижването и подхранването на една сериозна връзка. Просто се наслаждавате на момента и плувате по течението. Единственият ангажимент, който имате, е към самите себе си.

7. Лесно се къса

При СПП късането е по-лесно и без лоши чувства, защото не са замесени емоции, обещания и ангажименти. Ако решите да го прекратите, няма да е съпроводено с чувство на загуба, както при повечето раздели. Всъщност, дори да се откажете от секса, пак можете да си останете приятели, което трудно може да се получи, ако сте имали сериозна връзка.

Това са някои от предимствата на СПП. Той изисква определено ниво на зрялост и отговорност, но ако си изиграете картите правилно, не е лош вариант за всеки, който търси забавен, надежден и удовлетворяващ секс, без ангажиментите на сериозната връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама