Секс според възрастта


Секс според възрастта
Снимка: iStock/Guliver

Върхът на сексуалната активност на 20-годишен човек е точно в 15 часа, макар че през цялото денонощие той може да се носи на вълната на сексуалната активност, установи Оксфордският университет.

Специалистите препоръчват след 30-годишна възраст да се прави секс в 08:20 часа, защото слънчевата светлина засилва изработването на тестостерон при мъжете и повишава активността на хипоталамуса при жените, пише британският "Телеграф“. На тази възраст хората трябва се събуждат в 08:10 часа. Докато на хората, навършили 40 години, се препоръчва да правят секс в 22:20 часа. Това е най-подходящото време, защото половият акт води до изблик на окситоцин. А той предполага към отпускане и настройва за отмора. На тази възраст вече трябва повечко време за сън, макар качеството на съня да е намалено.

Съответно след 50-годишната възраст не е редно да се прави секс след 22:00 часа. Най-добре е да се ляга 22:30 (тялото все по-трудно се възстановява, по тази причина не трябва да се пие много вечер).

А на 60-годишните специалистите препоръчват секс точно в 20:00 – между вечерята и съня. Същото важи и за 70-годишните. Сексът предполага отпускане, а на преклонна възраст заспиването понякога е трудно.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама