Секс съвети от двойки с малки деца


Секс съвети от двойки с малки деца

Всички бъдещи родители си мислят, че след като изтече 9-месечният период на бременност, изведнъж всичко става слънчево, радостно и окъпано в бебешки смях. Но истината далеч не е такава. Замисляли ли сте се какво се случва със сексуалния ви живот след появата на най-новия член на семейството? Как се отразяват всички среднощни хранения и липсата на сън? Трябва да си признаем, че сексът не е главно условие за семейно щастие, но без него е трудно и дори невъзможно да си представим хармоничната двойка. Ето защо днес ще ви дадем няколко поучителни съвета от двойки, които вече имат малък наследник.

Забравете за мръсните съдове, памперси и бебешки дрешки

Най-трудното е да превключим от рутинните проблеми към страстта и романтиката. Има дни, в които дори в момента на оргазъм човек мисли за нещо важно в работата или за неизпраните дрехи. Всичко това убива удоволствието. Забравете поне временно за проблемите. Ако се занимавате със секс с любимия човек, забравете за всичко останало. За него ще има време да помислите и утре.

Опитайте бърз секс

Бързият и страстен секс понякога е по-приятен от продължителния. Особено ако сте изморени и искате да спите. Не се притеснявайте да говорите за своите желания и не попадайте под властта на стререотипите. Чели сте, че на жената е необходимо продължително нежно ухажване? Че бързият секс не носи такова удоволствие, както бавният? Забравете тези “златни правила” и се отдайте на момента.

Дайте си нужното време

Масово се тиражира версията, че жените се връщат към сексуалния си живот 6 седмици, след като са родили. От чисто медицинска гледна точка отделянето на лохии се прекратява след 3-4 седмици, а органите и системите на жената се връщат към нормалното си състояние след още 2-3 седмици. Понякога обаче психологическите травми и страхове отнемат доста повече време – раждали сте секцио и белегът е твърде ясен, не харесвате тялото си, страх ви е от евентуална болка… Дайте си нужното време и не бързайте!

Планирайте го в календара

Сигурно ви звучи крайно невъзбуждащо, но определено върши работа. Колкото и неорганизирани да сте били преди появата на малкото човече, то със сигурност раждането променя това. Животът ви вече се движи по график – хранене, приспиване, разходка, къпане и т.н. Е, не е зле да добавите и секса към препълнената програма поне веднъж седмично или докато свикнете той отново да присъства в живота ви.

Бъдете креативни

Не всяко семейство разполага с отделна детска стая, в която бебето да спи. От друга страна, не са малко и семействата, които се чувстват по-сигурни, когато малкият човек е в кошарката си, разположена до леглото на мама и татко. Разбира се, с това идва друго притеснение – бебето ще се събуди, ако се разгорещите в спалнята. Важно е да запомните, че леглото не е единственото място, на което можете да се забавлявате.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама