Той казва, че има нужда от пространство, ето какво да направите


Той казва, че има нужда от пространство, ето какво да направите
Снимка: Istock

Малко неща са толкова плашещи или изнервящи, колкото човек, който се нуждае от пространство. Може би партньорът ви директно ви казва, че има нужда от малко пространство, или може би забелязвате, че се отдръпва - не сте го виждали от известно време, неговите съобщения или обаждания са по-кратки и по-редки.

Ако го попитате какво става и защо се държи по този начин, той може веднага да каже, че има нужда от малко пространство (което по никакъв начин не успокоява нарастващото ви безпокойство). Или пък да изрече нещо, което да го покаже по индиректен начин - трябва да се концентрира върху работата си в момента, наистина е стресиран, смята, че трябва да прекарате известно време, съсредоточени върху себе си... Дори по-лошо, може да се преструва, че всичко е напълно нормално, карайки ви да се чувствате налудничави, въпреки че знаете, че не сте и нещо просто не е наред помежду ви.

Вижте още: 8 сигурни знака, че сте силна двойка

Когато един мъж има нужда от пространство, това често няма нищо общо с вас.

Но нека разгледаме най-често срещаните причини и сценарии, при които господата се нуждаят от пространство и какво можете да направите по въпроса.

Заради стрес

Причина номер едно мъжът да се отдръпне е, че е стресиран. Източникът на неговия стрес може да е резултат от някакъв проблем във връзката, но може изобщо да няма нищо общо с вас. Мъжете обикновено не обичат да говорят за проблемите си и го виждат като признак на слабост.

Какво да направите:

Най-голямата грешка, която една жена може да направи в този случай, е да го принуди да говори за това. А още по-лошо е, когато тя се опитва да реши проблема вместо него. Въпреки че намеренията ви са добри, когато предлагате решения, той може да се почувства слаб. Мъжете искат да знаят, че сами са отговорни за живота си, че са способни да се справят с всяко предизвикателство, което се изпречи на пътя им.

Когато е под стрес, просто му дайте пространство и се опитайте да не го приемате лично. Ако се ядосате или разочаровате от него, той просто ще ви види като още един източник на стрес в живота му и това още повече ще натовари връзката.

Заради неудовлетвореност

Друга основна причина, поради която един човек може да има нужда от пространство, е ако нуждите му не са удовлетворени или той се чувства неоценен. Мъжете не винаги могат точно да формулират емоционалните си нужди. Някои господа дори не осъзнават собствените си емоционални липси и това е област, в която можете да му бъдете от голяма полза.

Един мъж не винаги ще дойде и директно ще ви обясни от какво има нужда, но ще го разбере, когато го получи. Така че той може да не ви казва, че наистина се нуждае от вашето одобрение и признателност. Може би наистина му ги показвате, но той има нужда от повече и не знае как да ви го сподели. Вместо това се отдръпва.

Какво да направите:

Опитайте се да обърнете внимание какво го пали и какво гаси искрата в него. Ако той вече е дълбоко в "мъжката пещера", инициирайте открит и съпричастен диалог, попитайте го какво е това, което бихте могли да направите повече, за да го накарате да се чувства добре. Може да се изненадате от това, което ще ви каже. И без значение какво е, опитайте се да не се отбранявате. Вашият инстинктивен отговор може да бъде: "Правя това през цялото време!", но се постарайте да се сдържите и да го изслушате.

Вижте още: 4 неща, които НЕ трябва да правите, когато мъжът се отдръпне

В началото на връзката

Много жени са били в ситуации, в които излизат с мъж, нещата вървят страхотно, прекарват все повече и повече време заедно, стават все по-близки и по-близки... и тогава той започва да се отдръпва. Той може да каже, че има нужда от пространство, или може просто да започне да го взема без предупреждение. И жената е озадачена. Какво се обърка? Тя мислеше, че всичко върви толкова добре!

Тези ситуации обикновено се случват по двете причини. Първата - вие толкова много искате да сте в тази връзка, че започвате да задушавате партньора си. Страхувате се, че нещо може да се обърка и той го усеща.

Какво да направите:

Не се стресирайте, всичко е наред! Вашите притеснения са реални. Може да е, защото сте излизали с мъже в миналото, които неочаквано са сложили край, и се страхувате отново да попаднете в същата ситуация. Опитайте се да стигнете до корена на този страх, за да можете да осъзнаете, че сте привлекателни и наистина заслужавате истинска любов.

Друга вероятна причина е, че той просто откача малко, защото нещата стават по-сериозни. Притеснява се, че ще трябва да се раздели с предишния си живот и постепенно ще загуби себе си във връзката.

Когато му дадете пространство и възможност ръководи собствения си живот, да прави това, което обича, този страх ще се разсее.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама