З безотказни метода да извадите връзката си от емоционална дупка


З безотказни метода да извадите връзката си от емоционална дупка
Снимка: iStock/Guliver

Стабилната връзка изисква работа и от двамата партньори. Много хора се плашат, когато разберат, че трябва да положат усилия, за да развиват отношенията и си казват, че просто това явно не е техният човек, смятайки, че някъде там ги чака съвършеният, който ще ги обожава, като те просто лежат на дивана. 

Вижте още: 5 знака, че той наистина е готов за брак

За да имате здраво тяло, трябва да полагате усилия, като правите упражнения и внимавате какво ядете. Защо тогава мислите, че здравата връзка не изисква усилия?

Днес ви представяме 3 супер важни метода, с които да извадите връзката си от емоционална дупка: 

1. Поемете отговорност за себе си

Това е най-важният избор, който можете да направите, за да подобрите връзката си и да върнете страстта в нея. Това означава да се научите как да поемате отговорност за собствените си емоции и нужди.

Вместо да чакате партньорът ви да ви направи щастливи, се научете как сами да се чувствате по този начин чрез собствените си мисли и действия. Това означава да се отнасяте към себе си с грижа и приемане, вместо да се самоосъждате. Самобичуването винаги ще ви кара да се чувствате нещастни и несигурни, независимо колко прекрасно се отнася вашият партньор с вас.

2.  Отнасяйте се с партньора така, както искате той да се отнася с вас

Да, звучи супер просто и банално, но бъдете честни - колко от вас го правят? Това е същността на една истински духовна връзка. Всички копнеем към нас да се отнасят мило – с доброта, състрадание, разбиране и приемане. А можем ли самите ние да бъдем такива в отношенията си? Връзките процъфтяват, когато и двамата се отнасят един към друг с разбиране.

Ако вашият партньор е постоянно ядосан, осъдителен и безразличен - то не винаги означава кофти характер, понякога може да е симптом, че нещо в душата му боледува и просто се опитайте да намерите проблема и да го разрешите. Добротата към другия не означава да жертвате себе си. Просто понякога е необходимо леко да се наведем, за да помогнем на друг да се изправи.

Вижте още: 16 сигурни знака, че той още е влюбен във вас, макар да не го показва

3. Учете – не се опитвайте да контролирате

Когато възникне конфликт, винаги имате два избора относно това как да се справите с него: можете да се отворите, за да научите повече за себе си и партньора си, за да разберете дали проблемът няма по-дълбоки корени или спорът да се превърне във война за надмощие, в която всъщност никога няма победител, защото налагането на характери убива чувствата. Всички начини, по които се опитваме да контролираме, създават още повече конфликти, а те са предпоставка за прекъсване на връзката с половинката. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама