За да имате щастлив и успешен брак, следвайте следните съвети


За да имате щастлив и успешен брак, следвайте следните съвети
Снимка: iStock/Guliver

Двама души винаги могат да намерят общ език. Вярно е, само ако наистина искат да го намерят. И трябва да сме подготвени за това, че партньорът може да гледа на живота от малко по-различен ъгъл.

Много от бракове се сключват именно във фазата на влюбването, когато все още не е възможно рационално да разсъждаваш и оценяваш своя партньор. И не е ясно дали той е готов да направи нещо за съвместното ви бъдеще или смята, че трябва да инвестирате главно в обща кауза. Вижте кои са най-важните психологически точки, които трябва да запомните, ако искате да създадете наистина силен брак.

Да запазите или да развалите отношенията зависи от вас

От една страна, вие сте избрали да сте с този човек. Но от друга страна, имате пълно право да се откажете от всичко това, просто защото не ви подхожда и партньорът не иска да прави нищо за бъдещето ви. За щастие самотата вече не е признак на социален неуспех, така че можете да се отървете от натоварващите отношения без никакви проблеми.

Всяка връзка има своя цел и значение

Понякога бракът за вас е създаване на семейство. Понякога е просто забавно време, прекарано заедно. А понякога – съвместен живот, в който всеки помага на другия. И е изключително важно веднага да разберете коя цел преследвате вие и коя партньора ви. Ако целите съвпадат – това е чудесно. Ако не, веднага се откажете от опитите да промените нещо. Уви, почти никога не работят. За да имате щастлив брак, трябва ясно да заявите целите си, те да съвпадат и двамата да работите усилено за постигането им.

9 ЗНАКА, ЧЕ ПАРТНЬОРЪТ ВИ ИЗНЕВЕРЯВА

За да се доближите до човек, трябва да взаимодействате с него

Ето защо общите интереси са изключително важни. Ако нищо не ви обединява с партньора ви, тогава такъв съюз няма почти никакви перспективи. Дори ако имате деца - това също не е причина за сближаване, независимо колко ви се иска. Необходимо е да се доближите конкретно до човека, да разберете и приемете неговите интереси, да прекарате повече време заедно за взаимна (това е важно) полза. И взаимен интерес. И това не трябва да е едностранен процес - в нормалните отношения всеки не само трябва да получава, но и да дава. За съжаление, мнозина забравят за това.

Вашият партньор трябва да бъде вашият „приоритет“

И обратното. Тоест, общите интереси не са цел, а средство за постигане на реална близост и реално взаимно разбиране. И точно това трябва да бъде вашата обща цел. А материалното благополучие, саморазвитието и творческата реализация могат да останат на заден план. Само защото, ако си вземете истинска "сродна душа", постигането на всички останали цели ще бъде много по-лесно. Щастливият брак е подкрепа. Ако не се интересувате от желания на половинката ви или обратното, на къде изобщо отиват нещата?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама