Защо жените напускат мъжете си?


Защо жените напускат мъжете си?
Снимка: iStock/Guliver

Жените си тръгват по много причини. Те са лоялни до края – до момента, в който спрат да се чувстват оценени (и съответно желани) от мъжа. Господата имат склонността да мислят, че някои жени са бреме, защото постоянно се нуждаят от внимание.

Не, жената няма чак толкова нужда от внимание, а от чувството, че вие оценявате всичко, което тя прави за вас. От любовната бележка, която Ви е оставила до обаждането й на работа, само за да чуе гласа ви.

Ето защо жените, които изневеряват, го правят с мъже, които ги заливат с внимание и похвали на тема колко чудесни са и колко много допринасят за другите.

Великите съблазнители – Дон Жуановците и Казановите – използват този подход, за да се възползват от омъжени или сгодени жени. Те първо започват като „приятеля”, който изслушва проблемите на дамата. После разговорът се насочва към това колко неблагодарен е мъжът й и колко сляп е за всичките й „прекрасни качества”. И накрая самият съблазнител я обсипва с „оценяване” и внимание – нещата, за които тя копнее… И ето че съвсем скоро той е новият мъж в живота й.

5 НАЧИНА ДА ВПЕЧАТЛИТЕ ПРИЯТЕЛКАТА СИ

Какво се случва, когато има изневяра?

Най-лошото нещо, което жената може да направи, след като е била невярна, но иска да запази постоянния си партньор, е да го обвини за ситуацията.

Например жената не бива да казва неща като: „Ти не ми обръщаше внимание…”, „Аз бях самотна”, „Имах нужда да поговоря с някого”. Това е все едно някоя примадона да застане срещу мъжа и да крещи: „Аз НЕ ТИ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ!”… За бога, той има нужда да се чувства като рицаря в блестяща броня! Освен това, у него е вкоренено желанието да бъде силен (така че да му се възхищават)…

Затова за жената в подобна ситуация е по-добре да не го обвинява. Обикновено препоръката е тя да обясни каква голяма грешка е било залитането й, защото съпругът й/ приятелят й е ТОЛКОВА ПО-ДОБЪР в сравнение с другия мъж.

Постоянни спорове и кавги

Това е смърт за много връзки. И е чудесен пример как двете основни причини правят така, че някои хора да си тръгват от любимия си, въпреки че го обичат.

Помислете само колко много кавги са заради „Не се чувствам оценена”. А за мъжа основният убиец на страстта е, че толкова често и дълго след кавгата той се чувства като „боклук”, точно на другия край на спектъра от „рицаря с блестяща броня”. Питайте семейните терапевти и те ще ви кажат, че основната причина, поради която мъжът си тръгва е: „Каквото и да правех, все не можех да я направя щастлива!”. След като мине известно време, в което той все не успява да направи своето момиче доволно, мъжът ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ и ще отиде при друга, която той може да направи щастлива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама