Защо мъжете си падат толкова много по грубия секс


Защо мъжете си падат толкова много по грубия секс
Снимка: iStock/Guliver

Изглежда, че след "50 нюанса сиво" грубият секс и BDSM (Връзване/Дисциплина, Доминация/Подчинение, Садизъм/Мазохизъм) практиките добиха популярност. Но желанието за груб секс не е нещо ново.

Грубият секс може да включва неща като да ухапеш партньорката си, притискайки я с цялата си тежест, или пък да я сграбчиш и да я хвърлиш на леглото. Може да бъде и по-интензивен, навлизайки в територията на BDSM – например да я вържеш, да я щипеш, да я пляскаш и да проникваш грубо в нея.

Модата на грубия секс притеснява немалко жени, мъже и родители, особено покрай дискусиите за нивото на насилие във връзката, представена в "50 нюанса сиво". Но изследванията категорично показват, че хората, които харесват BDSM, в основната си част са психически здрави и със същото ниво на сексуално насилие като останалите хора.

Ето няколко основни причини, поради които мъжете и жените изпитват такова удоволствие от грубия секс.

1. Елементът на изненада

Една от причините мъжете и жените да се възбуждат от грубия секс е елементът на изненада, който влияе върху допаминовите рецептори и увеличава сексуалното удоволствие. Неочакваните преживявания помагат на връзката да се запази свежа и вълнуваща. При грубия секс сме по-смели и опитваме нови и различни усещания. Хапането, например, също увеличава нивата на допамина.

2. Излъчва послание за доверие

Учените смятат, че това е част от животинското ни наследство, когато хапането е част от играта и социалните ритуали. При приматите то е често срещано в рамките на стадото. Това е като да кажеш без думи "Вярвам ти толкова много, че ти позволявам да ме захапеш и знам, че няма да ме нараниш".

3. Хапането може да се използва и за установяване на доминация

Властта е възбуждаща, а контролът е централна тема в сексуалните взаимоотношения. И доминацията, и подчинението могат да бъдат изключително сексуално възбуждащи за много хора.

За немалко жени, които заемат високи позиции в работата си и ежедневно вземат отговорни решения, да се откажат от контрол в спалнята може да бъде невероятен афродизиак. Да позволиш на някой друг да те контролира физически може да бъде успокояващо и облекчаващо.

4. Властта е опияняваща

По време на груб секс мъжът се чувства свободен да вземе каквото си иска от партньорката си. В замяна на това тя усеща колко силно я иска той, което я прави по-отворена към него.

Сексуалното подчинение е акт на активна възприемчивост – не на пасивност. Силата му я възбужда, а колкото по-възбудена е тя, толкова по-силен се чувства той и сексът става по-горещ и за двамата. Доминацията и подчинението създават красива обратна връзка от удоволствие и взаимно удовлетворение.

5. Грубият секс дава приемлива възможност на партньора да бъде малко егоистичен

Той (или тя) може да прави каквото си иска. Негов ред е да води танца и да взема решенията. Той контролира ритъма и стъпките и няма нужда да се сдържа.

Разбира се, не всички мъже обичат да контролират. Има и такива, които предпочитат партньорката им да е доминираща. Много мъже, които са с високи позиции в бизнеса и обществото, харесват възможността да предоставят властта на другия. Да възприемаш и да се подчиняваш също е много възбуждащо.

Във връзките, които са равнопоставени, по-властният партньор контролира сексуалния опит. Някои двойки си разменят ролите, така че всеки да има възможност да е "отгоре". Други пък имат строго определени роли, когато става дума за груб секс. При всички положения, грубият секс е вълнуваща промяна в обичайното ежедневие.

Щом веднъж осъзнаете, че грубият секс е възбуждащ и решите да опитате, откъде да започнете?

Този вид секс се получава най-добре с някого, на когото имате доверие. Говорете с партньора си да бъде малко по-груб следващия път, когато сте в леглото. Уверете сте, че сте на едно мнение, особено ако решите да включите BDSM елементи. След това действайте!

Свободата е едно от нещата, които правят грубия секс толкова желан. И ако искате да пробвате, ТУК можте да намерите някои подходящи секс играчки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама