Защо си заслужава чакането в секса?


Защо си заслужава чакането в секса?
Снимка: iStock/Guliver

Обичам секса.

Дори повече от това – имам нужда да правя секс. Не всеки ден. Не всяка седмица. Може би дори не всеки месец. Но след като вече два месеца нямам този късмет, започнах наистина да страдам за това. Знаете, че сексът е не само приятно изживяване, но и много полезен.

И все пак, аз не искам да правя секс просто ей така с някой, искам да намеря подходящия човек. Вече не съм на възраст, когато сексът за една нощ е нещо нормално. Дадох с сметка, че може да спиш с много красиви мъже или жени и въпреки всичко да не ти е толкова хубаво.

Със сигурност лошият секс все пак си е секс - животът може да бъде и по-зле. Но колкото повече спя с неподходящи, толкова повече искам да срещна правилния.

Разбрах, че това, че някой те привлича физически не е достатъчно, за да изживеете една страхотна нощ. Трябва да има химия, емоция, чувства. Това е разликата между добър и страхотен секс.

Е, ако и вие като мен искате да намерите правилния човек, на когото да се отдадете, трябва да се подготвите психически, защото това може да отнеме време. Но знайте, че колкото и трудно да е да чакате страхотния секс, това чакане си заслужава.

Ето защо:

Страхотният секс изисква определено ниво на доверие

Знаете, че за да спечелите доверието на някой, както и той вашето, това отнема време. Нещата никога не стават изведнъж. Наивните хора не виждат реалността в любовта. Тяхното разбиране е, че всичко се случва както в приказките, но това може само да им навреди. Връзката неизбежно ще се провали.

Страхотният секс е възможен само тогава, когато и двамата се чувстват достатъчно комфортно в отношенията си и могат да се отпуснат един пред друг.

Единственият начин да се стигне до това ниво на комфорт е да се изгради доверие. И това, приятели мои, отнема време.

Любопитството поражда вълнение и желание

Когато срещнете привлекателен мъж, вие сте много любопитни и искате да разберете повече за него, нали? Как се чувствате, когато разберете, че колкото повече опознавате това лице, толкова по-любопитни за него или нея ставате?

Това означава, че за вас този човек е повече от просто "обект на вашите сексуални желания”. Именно с такъв човек си заслужава да правите секс. Но не бързайте. Опознавайте се малко по малко. Така ще разберете какво му допада, какво не, той също ще научи повече за вас и когато дойде дългоочаквания миг, когато ще се отдадете един на друг, ще си прекарате страхотно. Със сигурност!

Чакането ще си заслужава, защото вие ще сте опознали добре този човек, ще знаете дали си пасвате, но все пак във вас ще е останало онова любопитство: Как ли ще си прекараме в леглото?

Именно това ще засили желанието си, страстта между вас и сексът ще е наистина вълнуващ.

Намерете любовта, за да правите не само хубав секс, а любов

Да чакаш за секс означава, че си готов да чакаш за нещо, което наистина желаеш. Ето това може би означава, че търсиш истинската любов.

Може би ще се съгласите с психолозите, които казват, че важен белег на един зрял човек е способността да се откаже от малко за кратък период, за да получи повече за по-дълъг период от време. Именно за това си струва да почакате със секса, докато не сте сигурни, че сте намерили истинската любов.

Наградата, която ще получите след като сте чакали толкова дълго време, е това да разберете какво е не просто да правиш секс, а да правиш любов. Чувство, което не може да се замени с нищо друго.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама