8 супер полезни храни за детето


8 супер полезни храни за детето
Снимка: iStock/Guliver

Няма какво да се лъжем – ако бъдат оставени сами, децата ще се изхранват само с чипс, кексчета, пица и спагети. Всяка майка знае колко е трудно да накара детето да се храни здравословно. Но тези 8 храни освен полезни, са и вкусни. Шансът детето ви да ги яде с удоволствие е голям. Не забравяйте да ги включите в списъка за пазаруване.

Яйца

Яйцата съдържат белтъчини и са естествен източник на витамин D, който помага на тялото да усвоява калция. Белтъчините на закуска държат децата сити за по-дълго време, без внезапни прегладнявания преди обяд.

Овесени ядки

Изследванията показват, че децата, които ядат овесени ядки, по-добре се концентрират и внимават повече в училище. Богатите на фибри храни като овесените ядки се усвояват бавно и осигуряват на децата постоянен приток на енергия.

Плодове

Всички плодове са полезни за детето ви, тъй като съдържат важни витамини и минерали. Плодовете са богати и на фибри, които спомагат за редовното изхождане. Включете в менюто много плодове като ягоди, малини, ябълки, киви, портокали.

Прясно мляко

Белтъчините и калцият в млечните продукти осигуряват гориво за мозъка и тялото. Белтъчините участват в изграждането на мозъчната тъкан, а калцият допринася за здрави кости и зъби.

Ядки

Ядките съдържат здравословни мазнини, необходими за растежа и развитието на детето, както и за здраво сърце. Малко "добри" мазнини към закуската дават на децата енергия за целия ден.

Кисело мляко

Съдържа полезни бактерии, повишаващи имунитета и подпомагащи храносмилането. Добавете му лъжичка мед (след 1-годишна възраст) или кленов сироп за повече сладост.

Зеле

Зелето е хрупкаво и има мек вкус, което кара децата да го предпочитат пред другите листни зеленчуци. Кръстоцветните зеленчуци като зеле, броколи, карфиол съдържат фитонутриенти, които подобряват храносмилането. Помагат и за изчистване на тялото от токсини чрез особождаването на ензимите, които отговарят за това. Можете да направите зелева салата или да го добавите към супи.

Риба

Съдържа полезни за сърцето Омега-3 мастни киселини, които също така подпомагат развитието на мозъка, борят се с депресията и имат силни антивъзпалителни свойства. Избирайте качествена риба, най-добре диво уловена, защото има по-ниско съдържание на живак и по-високо на Омега-3. Можете да я изпечете, да я направите на бургери или да я включите в салата.

Препоръка: За силен имунитет на детето, освен че то трябва да се храни здравословно, е хубаво да приема и натурални имуностимуланти като сиропа ПРОимун ЩИТ от Марсианци. Той е предназначен за дългосрочна употреба за поддържане на имунната система на детето преди и по време на периоди с висок риск.

Полезните съставки на ПРОимун ЩИТ от Марсианци:

Екстракт от плод от черен бъз

Познат от столетия, плодът от черен бъз (Sambucus nigra), притежава много и различни полезни ефекти. Подпомага за здрави дихателни пътища и за нормално функциониране на имунната система.

Екстракт от плод от шипка

Шипката (Rosa canina) притежава антиоксидантен ефект и допринася за нормалното състояние на имунната и дихателната системи.

Витамин C

Витамин C допринася за нормалното функциониране на имунната система. Допълнително, Витамин С притежава и антиоксидантен ефект.

Бета глюкани

Висококачествен бета глюкан от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) с научно доказан ефект.

ПРОимун ЩИТ от Марсианци е подходящ за деца на възраст над 1 година. Има приятен вкус на горски плод, без оцветители и консерванти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички