За приятелите, които не виждаме често, но обичаме безкрайно


За приятелите, които не виждаме често, но обичаме безкрайно
Снимка: iStock/Guliver

Беше толкова по-лесно, нали? Дните, в които всички бяхме на една ръка разстояние. Времената, които приемахме за даденост, защото никога не сме си представяли, че ще прекараме повече време разделени, отколкото заедно. Може би някъде назад в мислите си знаехме, че нещата все някога ще се променят, но това се чувстваше толкова далеч.

Докато не се случи. Докато не се разделихме. Докато моментите, които прекарвахме заедно, не станаха все по-малко.

Истината е, че понякога животът ни поглъща като торнадо. Понякога приоритетите се променят. Мислите, че сте готови за тези промени и дори идеалистичната част от вас смята, че ще съумеете да запазите хората до себе си и времето, прекарано с тях. Но животът не работи по този начин. Може би те срещат любовта на живота си, докато вие все още търсите. Може би току-що сте получили мечтаната работа, а те неотдавна са станали родители за първи път. Може би най-накрая сте се установили, а те са се преместили в друг град или дори държава.

Понякога нещата не са толкова прости като „Ако хората ги е грижа за теб, ще намерят време“. Защото в крайна сметка, вие сте само едно човешко същество с толкова много неща за правене и толкова малко време да направите всичко, което отчаяно искате. Тъжната истина е, че можете да опитате, но това не винаги е толкова лесно, колкото другите го карат да изглежда. Не е толкова лесно да се живее около графици и календари.

Затова искам да кажа на всички приятели, които не виждам толкова често, колкото ми се иска - Мисля за вас през цялото време и ви обичам! Спомням си нашите смешки, телевизионните маратони на нечий диван. Помня всички купони, всички раздели с гаджета и колко често сме плакали заедно от съпричастност. Спомням си обещанията, които си дадохме и вълненията около всеки нов момент, който постигахме. Спомням си кои бяхме тогава, но и виждам невероятните хора, в които се превърнахме през последните няколко години.

Не знам какъв човек бих бил без вас. Надявам се никога да не ми се налага да разбера. А ако случайно се случи, не забравяйте, че вие сте причината да знам какво е истинското приятелство. Вие сте причината да знам как изглежда любовта и защо все още вярвам в себе си, дори когато не винаги искам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама