Промени живота си за... 5 секунди


Промени живота си за... 5 секунди
Снимка: iStock/Guliver

Едва ли има човек на планетата, който да не иска да промени дадена област от живота си, но колкото и да се стреми към това, все да се проваля. Независимо дали става въпрос за лични взаимоотношения, външен вид, здраве, или за професионално развитие, винаги има цел, която ни убягва отново и отново. За щастие, това може да се промени. Необходимо е само внимателно вникване в една проникновена книга – "5-секундното правило" от Мел Робинс.

Книгата се радва на изключителен успех в редица страни, а авторката е сред най-популярните лектори, които всяка седмица са в различен щат и всеки месец – в различна държава. За това има съвсем рационална причина. Робинс е успяла да извлече есенцията от редица психологически изследвания в универсална формула, която има силата да отключи неподозиран потенциал у всеки.

Според проучвания, които Робинс анализира в продължение на години, времето, за което всеки от нас обикновено се отказва от добрите си намерения, дори да знае, че са полезни, дори да има възможност да ги постигне, е точно пет секунди. Цената на колебанието дали да действаме, или да останем пасивни е висока и повечето от нас я плащат ежедневно. "5-секундното правило" ни дава насоки, с помощта на които можем да превърнем този кратък критичен период в катализатор за успех.

Правилото е ясно и просто и стъпва на един неоспорим факт: всеки знае какво трябва да направи, въпросът е да го направи в действителност. Принципът на действие е приложим във всички сфери на живота, които копнеем да подобрим. Едно от ценните качества на книгата на Робинс е комбинацията от доказани научни данни и вълнуващи действителни истории, в които всеки може да се припознае. Те дават стимул на читателя да се изправи срещу собствените си страхове и да сбъдне своите дълго отлагани цели и мечти.

***

Мел Робинс е награждаван коментатор на CNN, TED лектор, сътрудник на списание Success и автор на бестселъри, преведени на над 27 езика. Започнала своята кариера като адвокат, ТВ- и радиоводещ, днес тя е сред най-популярните консултанти по лично и бизнес развитие, работи с мениджърските екипи на най-големите компании в света и е един от най-търсените лектори в Америка, с над 8 милиона души, гледали лекциите ѝ онлайн.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама