10 стъпки как да изградим мрежа от полезни контакти


10 стъпки как да изградим мрежа от полезни контакти
Снимка: iStock/Guliver

Всепризнат факт е, че контактите са сред най-важните съставки за напредък в кариерата. От намирането на работа до привличането на клиенти и бизнес партньори, мрежата е ключът към успеха. Въпреки че мнозина знаят колко важно е да създават контакти, повечето обикновено нямат ни най-малка представа откъде да започнат, пише Inc.com. Сайтът предлага 10 стъпки, с чиято помощ ще изградите завидна мрежа от ценни познанства.

1. Носете свои визитки винаги и навсякъде

Няма значение дали отивате до бензиностанцията, или на пазар. Никога не знаете кога ще ви потрябва визитка, затова винаги носете поне няколко в себе си.

2. Фукайте се... мъничко

Няма лошо да се хвалите с постиженията си или с успехите на своята компанията, за да пробудите интереса на хората. Стига да не прекалявайте.

3. Никога не забравяйте лица или имена

Опитвайте се да запомните всеки, с когото се срещате. Търсете детайли от външния вид, които приковават вниманието ви - например татуировки, - за да не попадате в неловки ситуации. Използвайте игра на думи или мнемотехника, за да не забравяте имената. Аз обикновено водя свой познат или се сприятелявам с някой от присъстващите, с когото взаимно си помагаме със запаметяването.

4. Използвайте социалните мрежи

Трябва да имате регистрации във всички по-големи мрежи и редовно да ги използвате. Свържете се с всички в бранша си и публикувайте материали, за да не могат да ви забравят.

5. Запознавайте се с всеки

Професионалистите знаят, че външният вид лъже и че всеки е ценен по един или друг начин. Завързвайте познанство с всеки срещнат, а не само с личностите, за които смятате, че може би са интересни.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама