13 неща, които определят дали ще ви наемат на работа


13 неща, които определят дали ще ви наемат на работа
Снимка: iStock/Guliver

Мениджърите обикновено използват автобиографиите на кандидатите за работа, за да определят дали са квалифицирани, и събеседването, за да преценят дали ще паснат на екипа. Повечето хора осъзнават важността на интервюто. Оказва се обаче, че има редица на пръв поглед незначителни фактори, които оказват влияние върху това дали ще ви наемат. Ето кои са те според Business Insider.

Времето на интервюто. Според скорошно проучване 10:30 ч. във вторник е най-доброто време за събеседване. Във вторниците мениджърите не се чувстват толкова стресирани и това ги прави предразположени към кандидатите.

Дали вали. Статистика на Университета в Торонто сочи, че кандидатите, чиито интервюта са в дъждове ден, получават по-ниски оценки.

Колко по-рано пристигате. Добре да се появите няколко минути преди определения час за събеседване, но не и много по-рано (например половин час). Иначе изглеждате прекалено нетърпеливи, дори отчаяни.

Какво правите, докато чакате. Ядене, пиене на кафе и говорене по телефона не са добри варианти. За предпочитане е да преглеждате CV-то си или някакви рекламни материали на компанията, ако има такива.

Как се отнасяте с рецепционистката/секретарката. Шефовете искат да знаят как работите в екип и със сигурност по-късно ще я попитат дали сте били учтиви.

Здрависването. Да не е твърде слабо (признак на неувереност), но не и твърде силно (признак на самонадеяност). Не се притеснявайте първи да подадете ръка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама