4 начина да изградите сплотен екип


4 начина да изградите сплотен екип
Снимка: iStock/Guliver

Дори и най-талантливият и работлив човек не може да постигне успех съвсем сам. В бизнеса пък със сигурност ви трябва сплотен ефективен екип, в който хората да работят един с друг, а не един срещу друг.

Изграждането на такъв колектив обаче никак не е лесно. От Inc.com ни дават 4 съвета как би могло да стане.

1. Определете желаната фирмена култура и намерете хора, които се вписват в нея.

Първото нещо, върху което трябва да се фокусирате, е намирането на група от личности, които са готови и способни да работят заедно в екип. Наемането на експерти във всяка една област е от ключово значение, но само по себе си, това не е достатъчно. Назначаването на стажанти и или членове на семейството, с цел спестяване на средства, също не е ефективно решение. Това, от което действително имате нужда, са хора, които са на една вълна ще се отнася до начин на мислене и действие.

2. Всеки член на екипа трябва доброволно да избере да бъде активен, комуникативен и полезен.

Всеки член на екипа трябва да бъде готов да даде най-доброто от себе и да помогне на останалите да разкрият пълния си потенциал. Той трябва да намери партньор в своята област на експертиза, с който да споделя общата цел за изграждане на успешен бизнес. Обяснете ясно и детайлно начина, по който ще измервате резултатите на всеки служител в компанията.

3. Насърчете добрите взаимоотношения между членовете на екипа.

Екипът ви няма да може да насочи енергията си върху изпълнението на даден план, ако неговите членове са разсеяни от лошите отношения, които имат един с друг. Ако искате да постигнете завидни резултати, помогнете за създаването на стабилни и открити взаимоотношения между вашите служители.

4. Сплотете екипа около обща цел и действителност.

Екипът може да изгради успешен бизнес само когато неговите членове са непредубедени и възприемчиви към вашата визия за променящият се свят.

Енергията, която обикновено използвате, за да защитавате вашите виждания, може да бъде насочена към изграждането на връзки, които ще помогнат за успешната работа на екипа.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама