5 неща, с които сами пречим на успеха си


5 неща, с които сами пречим на  успеха си
Снимка: iStock/Guliver

За да постигнете успех, трябва да бъдете интелигентен, постоянен, но и емоционално зрял. А за да подсилите вашата психическа устойчивост, трябва да сте готови да погледнете критично на начина си на живот, да разпознаете нещата, върху които трябва да работите и тези, които трябва просто да забравите. Ето кои са 5 пречки, които често поставяме сами на пътя си според Inc.com.

1. Завистта

Тя е свързана с желанието или да притежавате това, което другите имат, или да се надявате те да го загубят. Да се интересувате повече от чуждото благополучие, вместо от вашето собствено. Колкото повече се съсредоточите върху това, което имате, а не това, което ви липсва, толкова по-щастливи ще бъдете.

Завистта е илюзорно чувство, което ви кара да вярвате в заблуди. В края на краищата, чуждият успех не ви отнема нищо и няма никаква причина да ви кара да се чувствате зле.

2. Сравняването

Успелите хора не се сравняват с другите. Те знаят, че това е загуба на време и енергия, защото всеки човек е различен и сам по себе си уникален. Вместо това, сравнете настоящето си състояние с това от вашето минало, за да видите до къде сте стигнали, и с желаното от вас бъдеще, за да прецените по кой път да поемете.

3. Страхът

Ако се страхувате от провалите, най-вероятно изпитвате страх и от поемането на инициатива и предприемането на действия. Страхът е начинът, по който мозъкът ни казва, че пред нас е застанало нещо важно, с което трябва да се справим.

Рисковете и опасностите са истински, но да се отдадеш на страха е избор. Ако изберете да го преодолеете, ще продължите напред по-силен, по-мъдър и по-умен от всякога.

4. Разсейването

Около нас постоянно има неща, които могат да ни разсеят. Изкушения, които са само на няколко крачки или няколко клика разстояние. Ако искате да постигнете успех, трябва да ограничите разсейването и да засилите вашата концентрация.

5. Отлагането

Отлагането определено е най-често срещания начин, по който човек съботира собственото си развитие. Всеки ден, прекаран в отлагане, е ден, в който се притеснявате и тревожите за нещата, които така или иначе трябва да бъдат свършени.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


  • Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г....
    Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г.

    На днешния ден повод да почерпят имат Мая, Тамара, Еpмeнкo, Ермелина. Честит имен ден! Мая на гръцки: Μαία, е най-голямата от Плеядите, седемте дъщери на Атлас и Плейона в древногръцката митология. На 1 май честваме Света Тамара - царица Бурдухан. Пожелания за имен ден Честит имен ден! Честито...

  • Дневна нумерологична прогноза за 1...
    Дневна нумерологична прогноза за 1 май 2024

    Днес внимавайте с арогантността. Това е ден с вибрация 1, изпълнен с вашата естествена същност. Въпреки че със сигурност ще забележите повишен стремеж и решителност да постигнете целите си, те могат да достигнат точката на кипене, така да се каже. Вижте още: Месечен любовен хороскоп за май 2024 Бъдете...

  • Хороскоп за днес, 1 май 2024...
    Хороскоп за днес, 1 май 2024

    Научете какво ви очаква тази сряда, 1 май 2024, според зодията.  Овен Приятелствата идват и си отиват, Овни. Ретрограден Плутон във Водолей ви връща към корените ви. Това е важен момент да помирите миналото си и да пренесете нещата, които сте обичали в живота си, в настоящето. Прекарвайте време...

  • Таро карта за всяка зодия за 1 май 2024...
    Таро карта за всяка зодия за 1 май 2024

    Ето каква карта Таро е изтеглила съдбата на различните зодиакални знаци. Овен - Девет чаши Животът понякога може да бъде малко напрегнат, така че вместо да се чувствате тъжни, пуснете музика, която стопля сърцето ви. Свържете се с природата. Четете поезия или правете изкуство. Дръжте очите си...

  • Късметче за всяка зодия за 1 май 2024...
    Късметче за всяка зодия за 1 май 2024

    Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 1 май 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Неочакван подарък от близък човек ще ви зарадва. Телец Отдавна забравени чувства и хора ще напомнят за себе си. Близнаци Вярвайте в невидимото, защото съдбата има големи планове. Вижте още: Месечен...

  • Любовно пожелание за 1 май 2024 според...
    Любовно пожелание за 1 май 2024 според зодията

    Вижте какво е любовното ви пожелание според зодията за 1 май 2024.  Овен "Романтиката е блясъкът, който превръща прахта на сивото ежедневие в брокат." Елинор Глин Телец "Знаеш, че е любов, когато всичко, което искаш, е този човек да бъде щастлив, дори и да не си част от щастието му." Джулия...

виж всички виж всички
Реклама