5 правила за успешна кариера

  • 5 правила за успешна кариера
    Дата: Снимки: Thinkstock/Guliver
Дата: 25.09.2014 Снимки: Thinkstock/Guliver
Iwoman.bg

Ако тъкмо започвате професионалния си път или пък сте срещнали трудности по него, имаме решение за вас. Следването на тези пет прости правила неминуемо ще ви направи по-силни в избраната дейност и ще ви донесе успех. Ето ги и тях:

Фокусирайте се върху силните, а не върху слабите си страни. Успелите хора не се стремят толкова да надвият слабостите си, колкото да развият максимално това, в което са добри.

Не сте център на света. Проучвания показват, че по-щастливи са хората, които чрез работата си помагат на други. Дори сферата ви на дейност да не го предполага, опитвайте се всяка седмица да удряте по едно рамо на някой в офиса. Бъдете сигурни, че усилието ще ви се отплати.

Упоритост над талант. Ако разчитате само и единствено на някакви свои дадености, няма да стигнете далеч. Успехът се дължи на 5% талант и 95% сериозна, упорита и системна работа.

Не се страхувайте от грешките. И не се мъчете да ги избягвате толкова ожесточено. Най-успелите хора са допускали грамадански грешки, защото са поемали грамадански рискове. Но успехът и рискът вървят ръка за ръка.

Оставете следа. Ще минат години и един ден ще си зададете въпросите: „Направих ли нещо стойностно? Какво ще оставя след себе си?”. За да не стане така, че отговорите да не ви харесат, помислете отсега какво „наследство” бихте искали да завещаете и започнете работа по постигането му.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.