5 причини да НЕ напуснеш работата, която мразиш


 5 причини да НЕ напуснеш работата, която мразиш
Снимка: iStock/Guliver

Независимо колко сте амбициозни, в един момент се чувствате "прегрели" и не на място. Тогава идва логичният въпрос "Да остана или да си тръгна?". Конвенционалните мъдрости като "Ако не сте щастливи, продължете напред” ви се въртят в главата като изтъркан сюжет от черно-бял филм. В действителност има много икономически, професионални и лични фактори, които трябва да се вземат предвид, преди да развеете гордо предизвестието си за напускане.

Нямате резервен план

Нямате оферта от друга фирма или дори още по-лошо – не сте започнали да търсите алтернатива. Напускането може да е съвсем реален и работещ вариант за вас, но не и докато не изградите в главата си план за действие.

Парите, разбира се

Преди да се предприели нещо импулсивно, "поиграйте" си с цифрите. Може би не си давате ясна сметка за разходите, които имате на месец. От друга страна, ако познавате добре шефа си, винаги можете да споделите намеренията си и да видите какво предложение ще дойде от негова страна.

Планирате да забременеете

Ако плановете ви за близкото бъдеще включват бебе на хоризонта, то това не е най-добрият момент за кариерно преориентиране. Обезщетенията за отпуск по майчинство са важни, а и няма работодател, който би се зарадвал, че новият му служител ще излезе майчинство едва няколко месеца след започване на работа.

Имате стабилност

Макар да се чувствате изнервени и изчерпани, помислете за хубавите страни, които ви дава настоящата ви работа. Мечтаното работно време? Можете да се фокусирате върху семейството си? Готини колеги, тиймбилдинги и фирмени партита?

Искате да развиете уменията си

Ако сте решили да напуснете, но нямате резервен план, това не само ще бъде "дупка" в автобиографията ви, но и в уменията ви. Нямате си и на идея колко бързо се забравят някои професионални навици, които приемате за даденост. Вместо да бързате, по-добре се ослушайте дали не можете да се включите в някой нов и интересен проект, който би ви обогатил.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама