6 парични грешки, които да не допускате


6 парични грешки, които да не допускате
Снимка: iStock/Guliver

Началото на годината е подходящо време както за планове и поставяне на цели, така и за отърваване от лошите навици, включително и финансовите такива. Следните парични грешки са много често срещани. Но ако искате да живеете комфортно, трябва да ги избягвате на всяка цена.

1. Живеете от заплата до заплата

Добре е да започнете да заделяте средства настрани. Това ще ви помогне както да посрещнете извънредни нужди, така и да изпълните други планирани по-значителни покупки. Всъщност заделяне на 10% от дохода е един от най-често срещаните съвети от финансовите експерти. Ако този процент ви се струва твърде голям, започнете с по-малък, но го правете редовно.

2. Не спестявате, за да подсигурите старините си

Колкото по-рано започнете да пестите, за да подсигурите старините си, толкова по-малко ще трябва да спестявате и по-лесно ще достигнете целите си. Причината за това – сложната лихва или капитализирането на спестяванията ви с времето.

3. Не приемате сериозно намаляването на задълженията си

Започнете с най-скъпите си задължения. Знаете ли, че кредитна карта с баланс от 15 355 лева и 15% средно годишна лихва означава 2 300 лева в лихви за кредитната компания всяка година? А знаете ли, че ако плащате само минималната вноска по кредитните карти, ще ви отнеме над 20 години, за да заличите задължението си?

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама