7 професии, които се отразяват негативно на жените


7 професии, които се отразяват негативно на жените
Снимка: iStock/Guliver

Ясното разделение на професиите по пол отдавна е в миналото. Но въпреки това определени професии могат сериозно да навредят на личния живот на жената. Ето кои са дейностите, които влияят отрицателно върху личността на една дама:

1. Психолог

Представителите на тази професия знаят как да решават проблемите на другите хора, но невинаги са в състояние да се справят със своите. В университета психолозите получават знания как да подреждат живота на останалите и прилагат това и в собствения си живот. Но в случая въпросното качество на жените психолози им изиграва лоша шега - те започват да или манипулират мъжете си, или да се опитват да премахнат всичките им недостатъци.

2. Стилист

Към тази професия често се присъединяват перфекционистите, които мечтаят да направят света красив. Съпругата стилист определено ще се погрижи за гардероба и прическата на съпруга си, независимо от неговите желания. Мъжът ще трябва да следва тенденциите на лъскавите списания и да носи дрехи, които вероятно не му харесват и не са особено удобни. В резултат на това той ще се почувства използван и непотребен.

ПРОФЕСИЯТА, КОЯТО НИ ПРАВИ НЕЩАСТНИ, СПОРЕД ЗОДИЯТА

3. Лекар

Трудно е да се намери по-отговорна професия от тази на лекаря. Младите жени-лекари изживяват болката на своите пациенти. С опита идва и друг проблем - жените с тази професия прегряват емоционално и стават безразлични.

4. Счетоводител

Изграждането на успешна кариера като счетоводител е невъзможно без точност и чувство за отговорност. Представителите на тази професия са свикнали да изчисляват разходите и в случая измъчват съпрузите си с финансови отчети и планиране на семейния бюджет. 

5. Педагог

Навикът да се преподава, да се четат нотации и други характеристики на професията често се пренасят у дома от учителите. Те започват да поправят грешките на другите (просто по навик, без дори да го осъзнават) и правят коментари, а това не се харесва на нито един мъж.

6. Програмист

В карикатурния портрет на типичния програмист (уединеният социопат с зачервени очи и разрошена коса) има зрънце истина. Представителите на тази професия "общуват" по-често с компютъра, отколкото с живите хора, поради което често се превръщат в интроверти. В случая възникват проблеми в комуникацията между партньорите и това важи не само за дамите, избрали тази професия.

7. Топ мениджър

Да, мениджърът не е професия, а висока позиция. Но жените, които я заемат, имат повишено чувство за отговорност и с течение на времето искат да поемат контрол над всичко, което ги заобикаля. Всички около тях влизат в това число. Освен това топ мениджърите получават високо възнаграждение, а разликата в заплатата понякога се превръща в пречка за нормалните отношения между жената и мъжа.

Вероятно вече си задавате въпроса трябва ли жената да се откаже от това, което обича, поради риска да съсипе живота си. Разбира се, че не. Просто трябва да се научите да оставяте професионални отговорности на работното си място, а у дома просто да бъдете себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама