7 типа колеги, които да избягвате в офиса


7 типа колеги, които да избягвате в офиса
Снимка: iStock/Guliver

Общуването с токсични хора не подлежи на логика. Някои от тях не осъзнават негативния ефект, който имат върху атмосферата на работното място. Други обаче съвсем преднамерено създават хаос и изнервят останалите. Колкото и да е важно да можете да комуникирате с различни типове хора, токсичните просто не си заслужават времето и енергията ви. Напротив, те ще ви вземат по много и от двете, пише Entrepreneur. Ето кои колеги трябва да избягвате, за да не се случи това:

Клюкарката

Не само може да ви замеси в интриги, а и ако я подразните с нещо, със сигурност ще се превърнете в обект на недоброжелателните ѝ коментари.

Прекалено темпераментният

Някои хора просто не могат да контролират емоциите си. Ако ги допуснете твърде близо, ще ви превърнат в кошче за душевни отпадъци.

Вечната жертва

Никога за нищо не е виновен/виновна, просто обстоятелствата, хората и целият са срещу него/нея. Такъв контакт не може да ви бъде полезен по никакъв начин, по-скоро ще ви натовари.

Завистливият

Дори когато нещо страхотно се случи на завистливите хора, те не чувстват истинско щастие, защото са прекалено заети да мислят как някой друг има повече от тях. Общуването с подобни колеги може да е опасно, защото ще ви накара да подценявате и собствените си постижения.

Научете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама
Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама