7 важни истини, които ще променят кариерата ви


7 важни истини, които ще променят кариерата ви
Снимка: iStock/Guliver

Изненадващо лесно е да изгубим от поглед важните неща в живота. Натоварените графици и скучното ежедневие сякаш поставят мозъка на автопилот. Ако обаче сте наясно с фундаменталните истини за кариерата, всичко ще ви се струва далеч по-просто и лесно. Ето кои са те според Entrepreneur.

1. Големите успехи често са предшествани от провали. Грешките ви павират пътя към постиженията. Едното не може без другото.

2. Това, че си много зает, не означава, че си много продуктивен. Успешната работа зависи най-вече от фокуса и разпределението на времето.

3. Ти си толкова добър/добра, колкото добро е обкръжението ти. Заобиколете се с хора, които ви вдъхновяват; които ви карат да искате да постигате повече.

4. Живееш живота, който сам си създал. Не, не си жертва на обстоятелствата. Собствените ти избори и решения са те довели до там, където си.

5. Страхът е най-големият източник на съжаление. Някой ден ще съжалявате не за провалите си, а за шансовете, които не сте оползотворил. Не се плашете от рисковете.

6. Не трябва да чакате някой да се извини, за да му простите. Животът е много по-лесен, когато се откажете от яда си. Негативните ви мисли вредят на самите вас. Омразата е паразит, който може да ви унищожи.

7. Сами определяте колко струвате. Когато усещането ви за удовлетворение идва само от сравняването с други хора, значи вече не сте господари на собствената си съдба. Радвате се на някой свой успех? Не позволявайте мнението на останалите да ви отнеме това чувство. Самочувствието трябва да идва отвътре.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама