Дневниците на принцесата: „Дивото дете” на Монако


Дневниците на принцесата: „Дивото дете” на Монако

Всички малки момиченца са влюбени в приказките с принцове и принцеси. Може би и вие сте имали любима героиня – Бел, Пепеляшка, а защо не и Аврора? Добрата новина е, че тези кралски особи не са останали само в страниците на детските книжки, а съществуват и в реалността. В поредицата ни „Дневниците на принцесата” вече ви запознахме с невероятните съдби на десетки принцеси по цял свят, а днес продължаваме нашата аристократична обиколка, спирайки в Монако, за да ви срещнем най-малката дъщеря на Грейс Кели.

Принцеса Стефани от Монако (Стефани Мари Елизабет) е родена на 1 февруари 1965 година в Княжеския дворец в Монте Карло, Монако. Тя е най-малкото дете на Рение III, принц на Монако и наградената с Оскар американска актриса Грейс Кели. Принцеса Стефани има по-голяма сестра - принцеса Каролин от Монако, към момента принцеса на Хановер и Алберт II, принц на Монако.

Известна в обществото като „дивото дете на Монако”, принцеса Стефани определено е изправяла косите на не един и двама членове на кралското семейство и е обирала критиките на аристокрацията. Още от съвсем малка, принцесата е показвала изобилие от енергия, творческо мислене и състрадателност. Дълги години се е подвизавала като модел, певица, моден дизайнер и какво ли още не, макар не всички роднини да са одобрявали заниманията ѝ. Всъщност, сингълът ѝ „Ураган” от 1986 година има продадени над 2 милиона копия и си остава един от вечните хитове във Франция на всички времена.

13 септември 1982 година се оказва фатална дата не само за Стефани, но и за целия свят. Докато 17-годишната принцеса и нейната майка, Грейс Кели, се прибират към дома им във Франция, те претърпяват тежка катастрофа. Принцеса Грейс умира само ден след злополуката, а младата престолонаследничка е с фрактури на главата и шията. Официалната версия е, че принцеса Грейс е претърпяла инсулт по време на шофирането, но в обществото дълги години витаят слухове, че Стефани е шофирала колата. Чак 7 години след инцидента, принцесата споделя в свое интервю, че не е управлявала автомобила.

През 1992 година Стефани започва връзка със своя бодигард Даниел Дюкре. Двойката има 2 деца –Луи Робърт и Полин Грейс, които също са в линията на наследяване на трона на Монако. Двойката сключва брак през 1995 година, но се развежда само година по-късно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама