Дневниците на принцесата: Латино дивата на Холандия


Дневниците на принцесата: Латино дивата на Холандия
Снимка: Getty / Guliver Images

Надали съществува момиченце, което да не е израснало с приказки за различни принцове и принцеси. И макар вече да сме големи, продължаваме да се вълнуваме все така силно от любовните истории с щастлив край, в които обикновеното момиче се превръща в изискана принцеса, досущ като Пепеляшка. В поредицата ни „Дневниците на принцесата” вече ви запознахме с невероятните съдби на десетки принцеси по цял свят, а днес продължаваме нашата аристократична обиколка, отбивайки се в Холандия, за да ви представим историята на принцеса Максима.

Принцеса Максима е родена на 17 май 1971 година в Буенос Айрес, Аржентина в семейството на богат земевладелец. Тя завършва двуезична гимназия през 1988 година и само година по-късно започва да следва икономика в Католическия университет на Аржентина. Дипломирайки се с пълно отличие, Максима бързо си намира работа като инвестиционен банкер в Ню Йорк.

Любовта между Максима и принц Вилем-Александър пламва на парти в Испания, но света разбира за техните взаимоотношения през август 1999 година. До този момент дори родителите на бъдещата принцеса не са подозирали за специалния мъж в живота на дъщеря им. Разбира се, любовта на двамата млади не минава и без перипетии. Оказва се, че бащата на Максима е бил министър на селското стопанство по време на бруталната военна диктатура в Аржентина, което определено не се харесва на холандското правителство.

В крайна сметка, 2 години по-късно, на 31 януари 2001 година, кралицата на Холандия позира с красивата Максима на 63-тия си рожден ден. Това означава, че парламентът е приел връзката между принц Вилем-Александър и латино дивата.

Приказната сватба се състои на 2 февруари 2002 година. На сватбата си Максима облича уникална рокля от коприна "Микадо". Само година по-късно, кралското семейство обявява, че очаква и първата си рожба, Към днешна дата принцесата е изключително любяща майка на три дъщери: Катарина-Амалиа (12), Алексия (10) и Ариане (8). Максима винаги се старае да отделя достатъчно внимание на децата си, дори това да налага да прекъсва визитите си в отдалечени държави и да се връща в Холандия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама