Дневниците на принцесата: Самотна майка и бивша сервитьорка


Дневниците на принцесата: Самотна майка и бивша сервитьорка

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. След като ви запознахме с повечето очарователни владетелки в арабския , а и западния свят, днес ще ви срещнем с очарователната принцеса на Норвегия.

Мете-Марит е родена през 1973 година в Норвегия в семейство на журналист и банков служител. Детството ѝ съвсем не минава безгрижно, защото родителите ѝ се развеждат, когато тя е малко момиче и остава да живее при майка си. Баща ѝ Свен има сериозни проблеми с алкохола, които са се проявявали неведнъж чрез агресия. След като напуска семейното огнище, таткото се омъжва за два пъти по-млада от него стриптизьорка и прекратява отношенията си с Мете-Марит.

Русата красавица завършва с отличен успех гимназиалното си образование и не ѝ отнема много време, за да се присъедини към Унвиерситета в Осло. Студентските години обаче оказват изключително влияние върху живота ѝ, а самата Мете-Марит ги нарича „периодът на младежки бунт“. Тя забременява от тогавашния си партньор, осъден наркодилър, прекъсва следването и ражда прекрасно момченце. Самотната майка е принудена да работи като сервитьорка, за да отглежда малкия си син Мариус.

4 години по-късно, през 1999 година, общи приятели запознават Мете-Марит с принц Хаарон. Двамата започват да излизат заедно, а в крайна сметка решават и да живеят заедно. Принцът обявява връзката им през май 2000 година, но кралското семейство и обществото определено не са очаровани от избора на Хаарон. Все пак, бъдещата принцеса е не само с „обикновено“ потекло, но и самотна майка. И макар аристократите със синя кръв да разрешават брак между Хаарон и Мете-Марит, те организират специална пресконференция с участието на бъдещата булка. Там става ясно, че синът на Мете-Марит, Мариус, няма право да бъде наследник на трона. Освен това, претендентката за титлата „принцеса“ се извинява публично за не дотам бляскавото си минало и признава, че е допуснала много грешки в живота си, но ще положи неимоверни усилия да бъде добра владетелка.

И наистина успява! След сватбата, състояла се на 25 август 2001 година, Мете-Марит продължава образованието си, като съвместно с това взима дейно участие в различни благотворителни инициативи. Принцесата е особено фокусирана върху проблемите с ХИВ и СПИН, става посланик на ООН именно в тази програма, а по-късно и патрон на Червения кръст в Норвегия. Освен това, Мете-Марит ражда и две прекрасни дечица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама