Дневниците на принцесата: Стилната и смела Дина от Саудитска Арабия


Дневниците на принцесата: Стилната и смела Дина от Саудитска Арабия

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. Вече ви запознахме с пленителните истории на няколко принцеси от арабския свят, като днес ще се пренесем мислено в Саудитска Арабия, за да се срещнем с принцеса Дина Абдулазис ал Сауд. По всичко личи, че кралското семейство е наистина доста многобройно, тъй като има няколко действащи принцеси, сред които се нарежда и прекрасната Амира, която вече ви показахме. 

За щастие, Дина Абдулазис е не по-малко впечатляваща и забележителна дама от черноокия ангел Амира. Тя е съпруга на принц Абдулазиз бин Наср бин Абдулазиз ал Сауд и майка на три деца. Двамата имат дъщеря и двама сина-близнаци.

Въпреки суровия ислям, който управлява страната ѝ, съвременната принцеса на Саудитска Арабия определено не се притеснява да показва красотата на косата и ръцете си и не отстъпва по елегантност на най-богатите европейки. Хиляди радикални мюсюлмани я осъждат остро за твърде разкрепостения според местните разбирания стил на обличане. Дина дори е набедена, че е поклонничка на Запада, което се смята за смъртна обида.

Истината е, че влечението към модата явно тече в кръвта на зашеметяващата принцеса. Влияние е оказало и дългото пребиване на известното семейство в Ню Йорк. През 2004 година принц Ал Сауд и принцеса Дина се местят в Рияд. Въпреки консерватизма на арабския свят, прекрасната брюнетка се опитва с всички сили да адаптира западните си идеи за стил към строгите източни традиции.

Сигурно се чудите с какво се занимава една принцеса, истинска модна икона, освен с отглеждането на трите си деца. За разликата от кралските особи, които ви показахме до сега в поредицата, Дина не е известна със социалните си дейности, а със собствения си бизнес.

Като собственик на бутик за уникати, самата тя претворява собственото си светоусещане чрез неподражаемо съчетание на силуети и тъкани. Интересен факт е, че клиент не може да стане всеки желаещ, изисква се лична покана от самата Дина. Принцесата лично подбира колекциите за марката си, като се води от безупречния си вкус и традициите на Изтока. Към момента Дина притежава три бутика – два в Рияд, Саудитска Арабия и един в Доха, Катар и по нищо изглежда, че смята да спира дотук. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама