Илиян Илиев: Актьорството ми е приоритет, а моделството ми е хоби


Илиян Илиев: Актьорството ми е приоритет, а моделството ми е хоби
Снимка: Илиян Илиев

Илиян е момче на изкуството - актьор, изпълнител, модел, а също така и жури във втория сезон на модния интернет формат "Моят стил". Той е носител на редица титли от национални и световни конкурси за красота, както и носител две поредни години на наградата “Любим актьор”, връчена на Годишните награди на Нова телевизия. Става популярен и с успешното си участие в онлайн сериала "Следвай ме", излъчван през 2019 година.

Срещнахме се с Илиян, за да разберем повече за това как се чувства като модно жури и какво да очакваме от него в следващите месеци. Ето какво ни сподели той:

Здравей, Илиян. Кога и как откри, че модата и изкуството като цяло са твоето призвание?

Здравей! Още на 4-годишна възраст открих театъра като призвание. Родителите ми тогава са ме завели за първи път на представление, което съм гледал съсредоточено и безмълвно. На финала съм ги питаш дали тези хора знаят, че ги гледаме, а те са ми обяснили за актьорската професия и от този момент в съзнанието ми на преден план винаги е бил театърът.

Въпреки че по образование съм актьор, към днешна дата се определям повече като артист, защото обичам да изразявам себе си чрез различни форми на изкуството, а модата е изкуство.

С какво си се занимавал преди да откриеш магията на изкуството?

Преди това съм занимавал с това да се науча да ходя и говоря. Хаха!

Много рано открих изкуството, както казах. На едва 4-годишна възраст. Преди да започна да се занимавам с актьорство професионално бях модел. Като започнах да работя в модната индустрия, когато бях на 9-годишна възраст, но и това е форма на изкуство!

Коя е най-голямата ти професионална трудност до момента?

Винаги се съсредоточавам върху хубавите моменти. Реално това са нещата, които ме държат в дадена сфера.

На трудностите им намирам решение, вадя си поука и ги оставям в миналото. Не обичам да пазя лоши чувства, емоции и спомени. Пазя само изводи.

Кои епохи намираш за най-вдъхновяващи по отношение на грим и стил?

Златните години на Холивуд! Обожавам атмосферата, която носят!

Аз много пъти се опитах да кажа, че “стил” не са само дрехи, а е много обширно понятие - стил на поведение, стил на говорене и т.н. Нещата не опират до това да съчетаеш два парцала, а да си себе си в тях и това да личи от начина, по който ги носиш, присъствието ти, увереността в себе си. Тук не става въпрос за характер, той е нещо ставам различно.

В този период всичко, което изброих може да се види съвсем ясно в лицата на тази ера. Различни, индивидуални, носещи своя характерност, но уверени.

Няма как да не отбележа, че и начинът на обличане е изключителен - семпъл, изискан, с много класа!

Какво мислиш за това, че гримът се феминзира. Не е ли съвсем нормално и мъжете да използват козметика?

“Нормално” е много относително. Различни хора сме и за всеки “нормално” носи различен смисъл.

Козметиката е въпрос на потребност и избор.

Ти си разнопосочен талант - занимаваш се с грим, мода, актьорство, музика, изкуство, а тази година си и жури в модния формат "Моят стил". Кое от всичките тези занимания намираш за най-вдъхновяващо?

Намирам вдъхновение във всяко едно от тези неща. Не правя нищо без вдъхновение, защото ако го няма, то и желанието липсва.

Факт е, че в биографията ми има доста занимания, някои са в миналото, други са активни и до ден днешен.

Актьорството ми е приоритет!

Моделството ми е хоби, а интересът ми към грима се зароди покрай работата ми като модел, защото често гримьори не идваха на снимки и от агенцията, с която работех ни записваха периодично на курсове за грим.

Музиката присъства в живота ми от малък, защото баба ми беше народна певица, която много държеше на стила. Дори мога да кажа, че музикалните ми проекти бяха нещо много очаквано, защото откакто се помня слушам как някой пее около мен.

Коя е най-голямата ти професионална цел, която все още не си сбъднал?

За мен няма несбъднати цели, а такива, с които не съм се захванал достатъчно сериозно, за да реализирам.

Коя световно известна личност си мечтаеш да срещнеш и с която да направиш колаборация, независимо дали музикална или актьорска?

Много искам да се запозная с Мадона! За мен тя е основател на музиката, такава каквато я познаваме днес.

Относно колаборация… Люк Бесон да не се бави, а да ме кани в следващия му филм. (смее се)

Какво научи от журирането си в "Моят стил" за себе си и за модата като цяло?

Като начало ще кажа, че се влюбих в екипа, момичетата и моите колеги от журито!

Обаче научих, че много хора разбират грешно понятието “стил”. Научих и че много други отлично знаят смисъла му! Видях, че има много стилни млади дами, които имат съвкупност от качества, достойни, за да се радвам, че живеем в една държава.

Все пак ми се върна вярата в доброто, защото се запознах с прекрасни същества, като с повечето поддържаме почти постоянен контакт.

Коя е най-голямата грешка, която дамите допускат в облеклото си според теб?

Грешката не е в облеклото повечето пъти, а в липсата на увереност в себе си. Каквото и да облечеш, ако си вярваш, ще изглеждаш безупречно, стига да няма прекалено много елементи, пречещи на това да изглеждаш така.

И за финал - издай ни малко какво да очакваме от теб през следващите месеци. Ще има ли нова песен скоро?

Оставил съм се по течението и нямам идея какво ще следва. Снимам, зараждат се различни идеи, но кое ще излезе първо, не знам.

Относно песните - ако правя песен ще е нещо съвсем различно от това, което съм правил до този момент, но си чакам вдъхновението.

 

Интервю на Илиана Симеонова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама