Избраха носителките на Жена на годината 2014


Избраха носителките на Жена на годината 2014

На бляскава церемония късно снощи сп. Grazia отличи  най-успешните и активни български жени за 2014.

Техните постижения в областта на Музиката, Културата, Модата, Дизайна, Театъра, Телевизионния и киноекран, бизнеса, спорта и важните за обществото инициативи са важен пример, от който ежедневно черпим вдъхновение. В своите единадесет категории конкурсът „Жена на годината“ опитва да направи най-точната и справедлива селекция, от която в крайна сметка победители излязоха следните дами...

Носителката на "Икар“ за главна женска роля за 2014 г. актрисата Лилия Маравиля стана Жена на годината в категория Актриси/ Сцена, след няколко номинации в предходните издания на конкурса. Младата й колежка Силвия Петкова пък грабна статуетката в категория ТВ и кино/ Актриси.


"Жена на годината“ по начало е събитие, на което присъствието на красиви дами е стопроцентова закономерност, но, разбира се, най-изящното олицетворение на тази теза бяха конкурентките в категория Мода/ Лица, където лауреат се оказа ослепителната Нора Шопова от Ivet Fashion. Все още в плен на модата, гостите на събитието разбраха и коя е най-заслужилата дизайнерка на 2014-а, а именно лицето зад бранда Sassa Björg Мила Атева.


В една от най-оспорваните категории Спорт златните момичета на България - Ансамбълът по художествена гимнастика, напълно очаквано спечели приза, а в не по-малко силната Сцена/ Музика звезда на вечерта бе червенокосата красавица Жана Бергендорф.


Въпреки че не успя да присъства лично, кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, патрон на „Жена на годината“, отправи послание към гостите, уверявайки че Столична община работи усилено по специализирани екопроекти.

Културната дейност в столицата също е сред приоритетите на общината и заслуга за това има г-жа Малина Едрева, председател на комисията по образование, култура и наука в СОС и тазгодишен носител на отличието от конкурса в категория Култура.

Изпълнена с политически обрати и важни в исторически план събития, 2014-а позволи на много журналисти да превърнат репортажите си в повече от телевизионно отразяване. Сред тях се отличи талантливата Десислава Ризова от bTV, която стана „Жена на годината“ в раздел Тв/ Публицистика. Чаровните Мария Игнатова и Алекс Раева отнесоха приз в категория Тв/Водещи и признаха, че наградата на GRAZIA ги е усмихнала искрено.

Лауреат сред бизнес дамите е г-жа Петя Димитрова, Главен изпълнителен директор и председател на УС на „Пощенска банка“. Призьорките в раздел Общество - Албена Алексиева и Елка Коджабашева от Фондация „Очи на четири лапи“, работят усилено в подкрепа на хилядите незрящи хора.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама