Как да изкарвате пари като инфлуенсър


Как да изкарвате пари като инфлуенсър
Снимка: iStock

С нарастването на популярността на социалните мрежи нараства и броят на хората, които се насочват към една от най-новите професии – инфлуенсър.

Идеята, че можеш да изкарваш много пари, без да работиш, да получаваш безплатно редица продукти и да ти плащат да се снимаш с тях за профила си в Instagram, привлича все повече интерес.

Привлечете последователи

Без последователи, едва ли някой ще ви потърси, за да ви предложи съвместна работа или да рекламирате негов продукт. А как да ги привлечете?

Просто използвайте Инстаграм по предназначение, както и инструментите, които предлага. Какво означава това на практика?

Използвайте хаштагове: това е най-директният начин да достигнете до повече хора, които се биха се интересували от снимките и видеата ви. Естествено, хаштаговете трябва да са само релевантни, т.е. да имат тематична връзка със съдържанието на поста.

Социализирайте се! Следвайте други профили и лайквайте или коментирайте снимките и видеата им. Това важи с особена сила за профили на хора, които по някакъв начин са свързани с темата на вашите собствени постове и които вероятно биха се заинтересували от вас.

Когато лайкнете или коментирате пост, авторът му ще получи уведомление (нотификация) и е много вероятно да прегледа вашия профил и ако хареса съдържанието – на свой ред да ви последва.

Кои са методите за печелене на пари?

Със сигурност един от най-популярните методи са спонсорираните постове. Ако успеете да привлечете значителен брой последователи, компании, които предлагат тематично свързани с тематиката на профила ви продукти, ще поискат да ги презентирате – най-често чрез така наречените шаутаути (shoutouts).

Шаутаутът е пост, който обикновено представя продукт в подходящ контекст (козметика, дрехи, обувки и други). Задължително трябва да се снимате с този продукт или да направите клипче. Към снимката най-често ще се иска от вас да включите и хаштаг (#…), споменаване (@…), както и линк към сайта или Инстаграм профила на компанията-спонсор.

Хубавото е, че не е задължително просто да чакате и да се надявате някоя компания да ви намери в Instagram – от известно време има сайтове, на които можете да предложите инфлуенсърските си услуги. Тоя тип сайтове (marketplaces) се посещават от множество представители на компании, търсещи такъв вид реклама.

За да печелите пари като инфлуенсър, можете да вземате пари освен за спонсорирани публикации, така и да създадете свой собствен онлайн магазин, да добавяте партньорски връзки в биографията си, да продавате снимки, да продавате реклами в собствения си подкаст, да получавате заплащане като посланик на марката и т.н.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама