Как да се издигнете в службата по-бързо от колегите си


Как да се издигнете в службата по-бързо от колегите си
Снимка: iStock/Guliver

Ако работите за голяма компания, сигурно понякога се чувствате като малка рибка в огромен аквариум. Може би сте се надявали, че ще се изкачите по корпоративната стълбичка по-бързо или сте разочаровани, че уменията и усилията ви биват пренебрегнати. Има обаче как да си помогнете сами, пише Lifehack. Следвайте тези съвети и ще изпреварите колегите си по пътя към върха.

Бъдете запомнящи се. Ако шефът ви не знае, че съществувате, няма как да очаквате повишение. Деликатно се старайте да напомняте за себе си в подходящи моменти.

Поемайте предизвикателства. Няма как да се развивате, ако тъпчете на едно място. Захващайте се с трудните проекти - така ще демонстрирате решителност.

Документирайте успехите си. Помогнали сте на фирмата да спести пари или пък ваша инициатива е донесла печалба? Запазете доказателства за това, които да използвате, когато се състезавате за по-висша позиция.

Изградете приятелски връзки с колегите. Тяхната подкрепа може да е важна. Шефът ще иска да повиши човек, който се разбира с екипа.

Организацията ви трябва да е на ниво. Работете по план всеки ден. Началникът ви ще се впечатли от ефективността ви.

Мислете в дългосрочен план. Ако шефът ви има някакъв проблем, който сега ви се вижда маловажен, все пак му помогнете да го реши. Тези неща се запомнят и след време ще са ви плюс.

Дръжте се винаги на ниво. Избягвайте офисните клюки, не бъдете мързеливи. Нека поведението ви да е като човек на позицията, за която мечтаете.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама
Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама