Красимира Райчева: Разплащанията с карта Visa дават несравнима сигурност за личните финанси


Красимира Райчева: Разплащанията с карта Visa дават несравнима сигурност за личните финанси

Красимира Райчева е мениджър на Visa Европа за България и представлява бизнес интересите на компанията в страната. Нейната роля е да развива продуктите и услугите на Visa Европа сред финансовите институции у нас. Тя управлява отношенията на компанията с банките и с други организации, които предлагат безналични разплащания. Красимира Райчева ръководи въвеждането на иновативните продукти на Visa Европа в България, сред които безконтакти, мобилни и разплащания от човек на човек.

Най-новата промоционална кампания на Visa Европа изпраща 7 български картодържатели в Милано, Италия и сбъдва мечтата на всеки един от тях – карта с 1000 евро за незабравим шопинг в един от знаковите модни градове в света. Разплащанията в чужбина са тема, която вълнува не един и двама българи, затова решихме да попитаме компанията какви са нивата на сигурност на картите Visa, когато пътуваме в чужбина.

Как използват българите своите карти Visa в чужбина?

Ние оценяваме високо предимствата на електронните разплащания – бързина, сигурност и удобство, когато сме извън граница. Сънародниците ни все по-смело използват своите карти Visa за пътувания и покупки както по време на празници, така и през останалата част от годината. Така например, изхарчените средства с български карти Visa по време на великденските празници на тази година (9-13 април) достигат стойност от над 6,6 млн. евро. Това е увеличение от над 20% спрямо великденските празници през 2014 г. Броят на направените покупки е близо 140 000, което е с 13% повече от миналата година.

Какви предварителни мерки е хубаво да предприеме пътуващият в чужбина, що се отнася до финансите му?

На първо място е важно да проверите на коя дата изтича Вашата карта Visa. Уверете се, че в сметката ви има достатъчно средства и плащанията по картата ви са редовни. За всеки случай, направете фотокопие на Вашите паспорт и карта Visa, като ги съхранявате отделно от останалите документи и на сигурно място. Запишете си телефонните номера на колцентровете на банката-издател и не се колебайте да се обадите, ако имате съмнение за злоупотреба с картата Ви Visa.

Как можем да се подсигурим, когато сме вече там, така че да можем да се фокусираме върху преживяванията си?

За пълноценно изживяване опитайте се да не държите картите и парите в брой на едно и също място – така, няма да изгубите всичко, ако се случи най-лошото. На многолюдни места е важно да държите чантата си или портфейла близо до тялото – и дори да не е много модерно, портмонето-колан може да Ви бъде много полезно. От друга страна, когато плащате с карта Visa, проверявайте сумата на разписката или касовия апарат, преди да се подпишете или да въведете своя ПИН код. Възползвайте се от депозитни сейфове или сейфовете в стаите на хотелите. Пазете копие от всички разписки и ги сверявайте с Вашето извлечение. Запомнете ПИН кода си, ако възнамерявате да теглите местна валута от банкомат и се уверете, че никой не наднича през рамото ви, докато теглите пари.

По какви начини стимулирате употребата на разплащания с Visa?

В момента на фокус са безконтактните разплащания. Всяко плащане с безконтактна карта Visa е реален шанс за сладък старт на кино преживяванията в Кино Арена. Разплащания с безконтактна Visa карта на стойност над 5 лева във всички обекти Кино Арена в страната, могат да донесат като комплимент шоколад Hershey’s с бисквити и крем. А за всички на път, плащания с безконтактна карта Visa в бензиностанциите на ЛУКОЙЛ в България, oтново на стойност над 5 лева, може да донесат на картодържателя шоколадови бонбони Lindor.

Разкажете ни повече за промоцията, която организирате в момента?

Всяко разплащане с дебитни, предплатени и кредитни карти Visa и V PAY в периода 6 април 2015 г – 24 май 2015 г. на територията на Република България автоматично включва картодържателя в томбола.

Всеки ден от промоцията се теглят по три парични награди, всяка на стойност 250 лева, измежду валидните плащания, направени през съответния ден, а всяка седмица – по една голяма предметна награда – шопинг екскурзия до Милано за двама и 1 предплатена карта с 1000 евро.

Пълните условия за всички промоции на Visa Европа за България, могат да бъдат видяни на visabg.com/zlatnata-zona-na-visa/promocii/

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама