Могат ли жените да печелят от афилиейт


Могат ли жените да печелят от афилиейт
Снимка: iStock/Guliver

Благодарение на динамичните пазари, създаването на нови професии и дори възможността да бъдем свободни и да се изразяваме по-свободно в интернет, можем да открием, че все по-често най-различни търговци на продукти и услуги търсят партньорство, с чиято помощ не само да покажат своите практики, но и да достигнат до повече потребители. Едва ли има дама, която да не е попадала на сравнително новият маркетинг термин "инфлуенсър". Можем да забележим, че все повече личности в социалните мрежи се радват на последователи и приятели, които също така са и потребители. Благодарение на интернет можем да станем свидетели на разнообразни начини на реклама, а днес много експерти ще потвърдят, че рекламата в телевизията отстъпва много бързо пред необятния пазар, който съществува в интернет.

Освен разнообразие от канали и възможност за достигане до повече потребители, различните бизнеси преосмислиха дори и начина, по който ще представят своите продукти на клиентите си, впрочем точно в този момент можем спокойно да забележим, че именно потребителят има последната дума и неговото внимание, както и инвестиция е особено ценна и уважавана. Живеем в епоха, която позволява свободно да споделим дали сме доволни от даден продукт или не, можем да препоръчваме, да пишем ревюта и дори да открием такива, за да се ориентираме по-лесно. Един особено популярен начин за реклама е така наречения афилиейт.

Именно той е сред бързо налагащите се трендове и много лесно може да се докаже като особено успешен и доходоносен. Не трябва да се изненадваме от факта, че много от активните дами в мрежата използват именно тази платформа като още една добра възможност за печалба. Какво се изисква? Днес е особено лесно за всеки човек да създаде своя онлайн платформа или уеб сайт, правилата за неговата подредба или употреба са практически несъществуващи и колкото по-оригинална е визията, толкова по-примамлив става за различните платформи, които предлагат такава реклама. Замислите се за всички блогъри и влогъри, които познавате, всеки един от тях най-вероятно използва точно тази платформа на реклама.

Афилиейт е функция, която може да позиционира различни продукти и услуги в даден сайт, като по този начин да привлече повече клиенти. Собствениците на уеб форуми също влизат в това число. Ако разполагаме с форум, който се интересува от здравословно хранене, най-вероятно ще привлечем компании, които се занимават със създаването на био продукти. Ако нашата тема е насочена към спорт, различни съвети за спорт, както и прогнози, тогава ще имаме аудитория, която се вълнува от спорт, следователно заинтересуваните кум афилиейт ще бъдат именно букмейкърите. Впрочем към настоящия момент можем да забележим, че родният букмейкър Уинбет разполага с такава партньорска програма. Честа практика е брандът да остави поле за winbet регистрация или прозорец с някои от по-интересните дербита, които ще се случат в спортния календар. Уреждането на сметките се определя на база потребителите, които ще се насочат към онлайн платформата и техните действия.

Интернет позволява много точно изчисляване на регистрираните потребители и посетители, а обикновено разплащането се случва на база тяхната активност. В случай, че описанието изглежда сложно, нека се замислим колко препоръки правим на ден. Препоръчваме техника, обръщаме внимание на нови заведения, малки магазинчета, стоки от всякакъв вид и дори доставчика, който ни предоставя връзка към света. Афилиейта е практически същото, но с тази разлика, че за всяка направена препоръка, определеният бизнес плаща за нея. В този ред на мисли, спокойно можем да заявим, че всеки от нас е до някаква степен инфлуенсър, особено ако препоръките му са точни и са свършили работа. С оглед на това, спокойно можем да заявим, че това е само още един инструмент в интернет, който може да позволи създаването на приходи и една малко по-особена свобода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама